Taas vesiperä mysteerikoneen etsinnöissä! Satelliittikuvien näyttämää romua ei ole löydetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Taas vesiperä mysteerikoneen etsinnöissä! Satelliittikuvien näyttämää romua ei ole löydetty

Toivo kadonneen Malaysian Airlinesin koneen löytymisestä heräsi keskiviikkoiltana, kun Kiina ilmoitti satelliittinsa kuvanneen meressä olevaa romua.

13.3.2014 7:06

Satelliitti on havainnut kolme suurta kelluvaa kohdetta Etelä-Kiinan merellä, jonne Malaysia Airlines -yhtiön kone tiettävästi katosi lauantaina. Kohteet ovat kooltaan suunnilleen 13 kertaa 18 metriä, 14 kertaa 19 metriä ja 24 kertaa 22 metriä. Ne sijaitsevat 20 kilometrin säteellä toisistaan.

Kiinan mukaan satelliitti havaitsi mahdolliset koneen osat jo sunnuntaina, mutta löydöstä kerrottiin vasta nyt. Malesia ja Vietnam ovat lähettäneet paikalle omia lentokoneitaan tutkimaan asiaa, mutta ainakin vietnamilaisten etsinnät ovat olleet tuloksettomia.

Vietnamilainen kone etsimässä kadonnutta malesialaista lentokonetta.

Vietnamin laivaston varakomentaja esittelee etsintäaluetta.

Kadonneen Boeing 777 -koneen etsinnät ulottuvat nyt jo noin 90 000 neliökilometrin suuruiselle eli suunnilleen Portugalin valtion kokoiselle alueelle. Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat eilen, etteivät maan satelliitit havainneet mitään jälkeä koneen mahdollisesta räjähdyksestä, kun kone menetti yhteytensä lennonjohtoon.

Koneessa oli 239 ihmistä, heistä suurin osa kiinalaisia. Kiinan pääministeri Li Keqiang kommentoi tänään torstaina, että Kiina jatkaa kadonneen koneen etsintää niin kauan kuin sen löytymisestä on hitunenkaan toivoa.   - Tämä on kansainvälinen ja laajamittainen etsintäoperaatio, johon osallistuu monia valtioita. Kiinan hallitus on pyytänyt asiaankuuluvaa osapuolta edistämään yhteistyötä, tutkimaan (katoamisen) syytä, paikantamaan kadoksissa olevan koneen niin nopeasti kuin mahdollista ja käsitellä kaikki asiaan liittyvät seikat asianmukaisesti, Li sanoi toimittajille.

Vietnamin ilmavoimien pelastus- ja etsintäkoneita Ho Chi Minh Cityssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?