Jättimäinen maantiekuljetus aiheuttaa urheilujuhlan tuntua Ranskassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jättimäinen maantiekuljetus aiheuttaa urheilujuhlan tuntua Ranskassa

Kuljetuksen suunnittelu kesti kolme vuotta ja maksoi 800 000 euroa.

12.3.2014 13:05

Massiivista maantiekuljetusta tarvitaan General Electric -yhtiön valmistaman kaasuturbiinin siirtämiseksi Koillis-Ranskassa sijaitsevasta Belfortin kaupungista Strasbourgiin.

Luoteis-Ranskassa liikkuva poikkeuksellinen maantiekuljetus on saanut osakseen runsaasti yleisöä. Paikalliset asukkaat ovatkin luonnehtineet kuljetuksen etenemisen seuraamista suureen urheilutapahtumaan.

- Rehellisesti sanoen, tämä on kuin Tour de France kulkisi Sélestatin läpi. Tämä on mahtavaa, paikallinen asukas kuvaili maantiekuljetusta Koillis-Ranskassa.

Strasbourgissa kaasuturbiini siirretään kumipyöriltä jokiproomuun. Belgian Antwerpenista 400 tonnin painoisen turbiinin matka jatkuu laivan kyydissä kohti Yhdysvaltoja ja sen lopullista määränpäätä Greenvillessä, Etelä-Carolinassa.

Kaasuturbiinin maantiekuljetukseen on täytynyt varautua erityisesti tätä tarkoitusta varten valmistetuilla kuljetusalustoilla. Pelkästään kuljetuksen suunnittelu kesti kolme vuotta ja sen hintalappu kasvoi noin 800 000 euron suuruiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?