Omaiset vaativat vastauksia kadonneen lentokoneen kohtalosta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Omaiset vaativat vastauksia kadonneen lentokoneen kohtalosta

Kiinalaiset ovat moittineet kadonneen malesialaiskoneen etsintöjen hitautta.

11.3.2014 13:39

Lauantaina kadonneella Malaysia Airlinesin lennolla MH370 Kuala Lumpurista Pekingiin oli 227 matkustajaa, joista 153 kerrotaan olleen kiinalaisia. Varmuutta siitä, mitä kaksi tuntia nousun jälkeen tutkakuvasta kadonneelle lentokoneelle todella tapahtui, ei ole.

Ajan kuluessa omaisten huoli ja turhautuminen ovat jatkaneet kasvamistaan. Osa kadonneella lennolla olleiden kiinalaisten omaisista on asettunut Pekingin lentokentälle odottamaan kuumeisesti uutisia läheistensä kohtaloista. Osa on lähtenyt etsimään vastauksia Malesiasta, josta kadonnut kone nousi ilmaan. Tyttärensä kohtalosta epätietoinen kiinalaisrouva kertoo:

- Sukulaisiinsa yhteyden menettäneille omaisille olisi tärkeintä saada tietää, missä heidän perheenjäsenensä ovat ja mitä tapahtui. Jos etsinnät eivät tuota tulosta, toivomme, että koneen mahdollista kaappausteoriaa tutkittaisiin tehokkaammin.

Kadonnutta lentokonetta on etsitty muun muassa Vietnamin läheiseltä merialueelta. Tiistaina uutistoimisto Reuters kertoi, että Malesian armeija saattoi lauantaina saada tutkahavainnon koneesta Malakansalmessa. Salmi sijaitsee sivussa lentokoneen tarkoitetulta lentoreitiltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?