Kadonnut lento: Varastettuja passeja käyttäneiden matkalle saattoi löytyä syy - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kadonnut lento: Varastettuja passeja käyttäneiden matkalle saattoi löytyä syy

Varhain lauantaiaamuna Etelä-Kiinan merellä kadonneen Malaysia Airlinesin koneen kohtalo on yhä mysteeri.

11.3.2014 7:21

Sen sijaan viranomaiset ovat kertoneet uutta tietoa matkustajista, jotka lähtivät lennolle varastetuilla passeilla. Uutistoimisto Reutersin mukaan Thaimaan poliisi uskoo, että EU-maiden passeilla liikkuneilla henkilöillä ei ole terroristiyhteyttä vaan he ovat saattaneet olla turvapaikanhakijoita. Varastetuilla passeilla liikkuneet matkustajat olivat ostaneet lippunsa Thaimaasta.

  Toivon, että kone olisi kaapattu. Silloin olisi ainakin toivoa, että nuori serkkuni on selviytynyt.

Thaimaalaisen matkatoimiston virkailija kertoo, että varastetuilla passeilla matkustaneet eivät varanneet itse matkojaan, vaan ne varasi heille iranilainen välittäjä. Kazem Ali -nimeä käyttänyt mies varasi lennot kahdelle miehelle, jotka "eivät näyttäneet aasialaisilta".

Lentoyhtiön työntekijä lohdutti Malesia Airlinesin lennolla 370 mukana olleen matkustajan kiinalaista sukulaista Kuala Lumpurin kentällä maanantaina.

  Daily Mailin mukaan Kazem Ali oli alunperin varannut miehille matkan Eurooppaan jo aiemmin. Miehet olivat pyytäneet mahdollisimman halpoja lentoja. Matkat oli varattu, mutta matkatoimisto ei ollut kuullut enää mitään välittäjästä, joten lennot peruttiin.   Mies otti uudestaan yhteyttä matkatoimistoon maaliskuun 6. päivä ja varasi miehille uudet mahdollisimman halvat lennot Malesiasta Pekingin kautta Amsterdamiin. Alunperin suunniteltu matka oli toisen lentoyhtiön järjestämä, uuden lennon lensi Malaysia Airlines.

"Toivon, että kone olisi kaapattu"

         Koneesta ei ole löydetty mitään merkkejä. Viranomaiset ovat laajentaneet koneen etsintäaluetta. Samaan aikaan tietoja odottavien omaisten turhautuminen on kasvanut. Etenkin Kiina on moittinut etsintöjen hitautta. Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla olleella lennolla oli 153 kiinalaista. Malaysia Airlines on tarjoutunut lennättämään omaisia Kuala Lumpuriin, jotta nämä olisivat lähempänä etsintäpaikkaa.

- Toivon, että kone olisi kaapattu. Silloin olisi ainakin toivoa, että nuori serkkuni on selviytynyt, sanoi yksi omaisista uutistoimisto AFP:lle.

Etsintäkoneita vietnamilaisen Phu Quocin saaren lentokentällä maanantaina.

Koneen yllättävä katoaminen, hätäsignaalin puuttuminen ja matkustajalistan epäselvyydet ovat nostaneet epäilyjä terrori-iskusta. Malesian ilmailuviranomaisten mukaan tähän asti löydetyt todisteet eivät kuitenkaan näytä viittaavan terrori-iskuun.   Tähän mennessä etsintäalueelta merestä on löydetty muutamia esineitä ja öljyä, jotka eivät kuitenkaan olleet peräisin kadonneesta koneesta. Kiina aikoo lähettää 10 satelliittia auttamaan kadonneen malesialaiskoneen etsinnässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?