Malesian mysteerilento: Etsinnät jatkuvat tuloksettomina - pelastuslauttaa ei löydetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Malesian mysteerilento: Etsinnät jatkuvat tuloksettomina - pelastuslauttaa ei löydetty

Malesian liikenneministeriö piti maanantaiaamuna Suomen aikaan tiedotustilaisuuden Malaysia Airlinesin lennon MH370 onnettomuustutkinnasta.

10.3.2014 10:26 | Päivitetty 10.3.2014 11:28

Vietnamin viranomaiset tutkivat maanantaiaamuna Suomen aikaa havaintoa, jonka epäiltiin olevan kadonneesta matkustajakoneesta peräisin oleva pelastuslautta. Meressä oli aamulla nähty jonkinlainen keltainen esine. Sitä paikantamaan lähetetty vietnamilaishelikopteri kuitenkin raportoi hieman myöhemmin, noin kello 11 Suomen aikaa, että kyse ei ole koneesta peräisin olevasta pelastuslautasta.

Varhain lauantaina kadonneesta Malaysia Airlinesin matkustajakoneesta ei ole vieläkään löydetty jälkeäkään. Malesian liikenneministeriön mukaan tutkinta keskittyy tässä vaiheessa kadonneen Boeing 777-200-koneen löytämiseen.

Malesian siviili-ilmailupuolen johtava viranomainen kuvaili Malaysia Airlinesin matkustajakoneen kohtaloa sanalla "mysteeri" maanantaina Kuala Lumpurissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Azharuddin Abdul Rahman sanoi, että vaikka onnettomuutta ei ole vielä pystytty vahvistamaan, on koneessa olleiden omaisia on kaikesta huolimatta pyydetty varautumaan pahimpaan.

Viranomaiset ja Malesian Airwaysin -edustajat pitivät maanantaina lehdistötilaisuuden Kuala Lumpurin kansainvälisellä lentokentällä.

Kiina on kehottanut Malesiaa tehostamaan kadonneen matkustajakoneen etsintöjä. Kiinan ulkoministeriön edustaja kommentoi asiaa päivittäisessä uutiskatsauksessa maannataina.

Lento MH370 oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin myöhään lauantai-iltana paikallista aikaa, kun se katosi tutkasta ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Koneessa oli sen kadotessa 239 ihmistä, joista 12 kuului henkilökuntaan.

Kahdella matkustajista oli ilmeisesti varastetut passit, ja matkustajalistassa oli muutakin epäselvyyttä. Tämän vuoksi on arvuuteltu, että kone saattoi joutua terrori-iskun tai kaappauksen kohteeksi.

Vietnamin ilmavoimien edustaja tekee merkintöjä etsintälennolla maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?