FBI ei lähettänyt agentteja tutkimaan Malaysia Airlinesin MH370-lennon katoamista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

FBI ei lähettänyt agentteja tutkimaan Malaysia Airlinesin MH370-lennon katoamista

Malesia ei ole pyytänyt Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta, FBI:ltä apua.

Kadonnut lentokone nousi ilmaan Kuala Lumpurin lentokentältä (kuvassa).

10.3.2014 2:37

Yhdysvaltalaisviranomaiset kertovat, ettei liittovaltion poliisin FBI:n agentteja ole lähetetty tutkimaan Malaysia Airlinesin lentokoneen lauantaista katoamista Vietnamin ilmatilassa.

Aikaisemmin on uutisoitu, että FBI olisi lähettänyt paikalle apuvoimia selvittämään, minne Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut Boeing 777-200ER -lentokone katosi.

Malesiasta ei ole kuitenkaan esitetty virallista avunpyyntöä, joka mahdollistaisi liittovaltion poliisiviranomaisten lähettämisen Yhdysvalloista.

FBI:n agenttien sijaan Yhdysvallat on lähettänyt Aasiaan kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan ja ilmailuhallinnon edustajista koostuvan tutkijaryhmän. Ryhmän kokoa ei ole kerrottu, mutta sen on todettu olevan vähälukuinen.

Tutkijaryhmälle voi viranomaisten mukaan ilmetä käyttöä, jos kadonnut, mahdollisesti pudonnut, lentokone onnistutaan paikallistamaan.

Konetta on etsitty lauantaista lähtien muun muassa Siaminlahdelta. Toistaiseksi merkkejä lentokoneesta ei ole havaittu.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että lentokone on saattanut hajota ilmassa kesken lennon. Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat tutkineet katoamispaikalta otettuja satelliittikuvia, mutta varmuutta koneen kohtalosta ei ole saatu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?