Kadonneen Air Francen mysteerin selvittänyt lautakunta tarjoaa apuaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kadonneen Air Francen mysteerin selvittänyt lautakunta tarjoaa apuaan

Malaysia Airlinesin kone katosi perjantai-iltana Suomen aikaa eikä sitä laajoista etsinnöistä huolimatta ole vielä löydetty.

Tämä merestä löytynyt öljyvana saattaa olla peräisin kadonneesta koneesta.­

9.3.2014 22:52

Ranskan ilmaonnettomuuksia tutkiva lautakunta on tarjonnut apuaan Malesialle ja Vietnamille kadonneen koneen löytämiseksi, Reuters kertoo. Lautakunta johti Atlantille vuonna 2009 kadonneen Air Francen lentokoneen kolmevuotista tutkintaa.

Air Francen Airbus A330 -lentokone katosi myrskyssä Atlantin valtamereen, kun se oli lähdössä Brasilian Rio de Janeirosta kohti Pariisia. Turmassa menehtyi 216 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Tuolloin lentokoneen osia havaittiin seuraavana päivänä, mutta kesti lähes kaksi vuotta paikantaa lennonrekisteröintilaitteet ja rungon jäänteet, BBC puolestaan kertoo.

Myös Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta on tarjoutunut auttamaan kadonneen Malaysia Airlinesin koneen paikantamisessa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on lähettänyt agenttejaan auttamaan tutkimaan terrorismin mahdollisuutta lentokoneen katoamisessa.

Malaysia Airlinesin kone katosi perjantai-iltapäivällä Suomen aikaa eikä sitä laajoista etsinnöistä huolimatta ole löydetty. Vietnamin viranomaisten mukaan etsintäkone saattoi löytää lentokoneen osia, mutta löydösten yhteyttä lentokoneen katoamiseen ei vielä ole kyetty varmistamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?