Malesialaisviranomaiset paikalliselle medialle: Löydetty osa ei peräisin kadonneesta lentokoneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Malesialaisviranomaiset paikalliselle medialle: Löydetty osa ei peräisin kadonneesta lentokoneesta

Malesialaisviranomaiset kiistävät etsintäkoneen löytämän osan olevan peräisin kadonneesta lentokoneesta, paikallinen media uutisoi.

Tämän kuvan vietnamilainen etsintäkone otti.

9.3.2014 18:51

Vietnamin ilmailuviranomaiset kertoivat tänään etsintäkoneen löytäneen merestä osan, jonka uskottiin olevan peräisin kadonneesta Malaysia Airlinen Boeing 777-200-lentokoneesta.

Malesian ilmailuviranomaisten mukaan osa ei kuitenkaan ole peräisin kadonneesta matkustajakoneesta, kertoo muun muassa malesialainen The Star. Asiaa kommentoi Malesian ilmailuhallinnon johtaja Datuk Azharuddin Abdul Rahman.

- Jatkamme edelleen selvitystä siitä, ovatko löytyneet öljyvanat peräisin kadonneesta koneesta, Rahman toteaa.

Malaysia Airlinesin matkustajakone oli matkalla Kuala Lumpurista, Malesiasta Pekingiin, kun se katosi tutkasta kaksi tuntia nousun jälkeen Vietnamin aluevesillä.

Koneessa oli 239 ihmistä.

Lähes kaksi vuorokautta kestäneistä etsinnöistä huolimatta koneen sijainnista ei ole tietoa. Etsintäkoneen löytämän osan lisäksi merestä on löydetty kaksi öljyvanaa, joiden uskotaan olevan peräisin kadonneesta lentokoneesta. Vielä ei ole kuitenkaan varmistettu, että öljyvanat todella ovat peräisin matkustajakoneesta.

Katoamisen syy ei ole tiedossa. Lentokone ei koskaan lähettänyt hätäsignaalia. Malesian ilmavoimien mukaan on mahdollista, että lentokone oli kääntynyt takaisin ennen katoamistaan.

Reutersin haastattelema tutkijaryhmän jäsen kertoi nimettömänä, että kone olisi saattanut hajota osiin ilmassa, mutta mikään ei viittaa terrorismiin. Terrorismin mahdollisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois. Yhdysvaltain hallinnon viranomainen kertoi The New York Timesille, ettei alueella ole viitteitä räjähdyksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?