Matkustajakoneen katoaminen - kahdella saattoi olla väärennetty passi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkustajakoneen katoaminen - kahdella saattoi olla väärennetty passi

Malesian, Vietnamin ja Kiinan viranomaiset ovat kiivaasti etsineet lauantain ja perjantain välisenä yönä mystisesti kadonneen Malaysia Airlines -yhtiön lentokonetta.

8.3.2014 20:58

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut kone katosi noin kaksi tuntia nousun jälkeen. Koneessa oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä.

Myöhään lauantaina vietnamilainen etsintäkone havaitsi öljyä meressä epäillyllä turmapaikalla. Öljyvana oli noin 20 kilometrin pituinen. Rannikolla oli myös nähty epämääräinen savupatsas, mutta viranomaiset eivät osanneet sanoa, liittyikö se katoamiseen. Yön pimeyden laskeuduttua alueelle lentoetsinnät keskeytettiin, mutta alukset jatkoivat hylyn etsimistä merellä.

Tällainen öljyvana löytyi lauantaina merestä.

Koneen häviämisen syistä ei ollut tietoa. Lentäjät eivät lähettäneet hätäkutsua, eikä lentosää ollut huono. Oman lisämausteensa katoamiseen antoi lauantaina tullut tieto, jonka mukaan ainakin kahdella koneessa matkustaneella saattoi olla väärennetty passi.

Sekä Italian että Itävallan ulkoministeriö ilmoittivat, ettei kadonneessa koneessa ollut matkustajalistassa mainittua italialais- ja itävaltalaismiestä. Kummankin passi oli aikoinaan varastettu Thaimassa.

Valtaosa koneen matkustajista oli kiinalaisia, mutta mukana oli myös muun muassa kolme amerikkalaista. Suomalaisia koneessa ei ollut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?