Suomalaisasiantuntija löysi todisteen: Krimillä on venäläisten erikoisjoukkoja

Julkaistu:

Suomalainen venäläisiin taisteluvälineisiin erikoistunut Arto Pulkki huomasi, että Krimin sotilasajoneuvo on täsmälleen sama kuin oli venäläisten sotilasnäytöksessä viime syksynä.
Venäläinen Novaja Gazeta julkaisi tällä viikolla kuvia venäläisistä Tigr-sotilasajoneuvoista. Toinen kuva on otettu Moskovan sotilasparaatista kaksi vuotta sitten. Toinen sotilasajoneuvoa esittävä kuva on otettu Krimillä viime viikonloppuna.

Rekisterinumerojen perusteella kyseessä ovat eri ajoneuvot.
Suomen Sotilas –lehden käyttämä asiantuntija Arto Pulkki huomasi artikkelia lukiessaan, että Krimin niemimaalla oleva sotilasajoneuvo on täsmälleen sama kuin viime syksynä venäläisten sotilasnäytöksessä esiintynyt Tigr-ajoneuvo.– Löytyi ensimmäinen yksi yhteen rekisterinumero, Pulkki sanoo.

Kuva on viime syksyn venäläisten erikoistoimintaprikaatin toimintanäytöksestä. Näytös pidettiin Donin Rostovissa, jonne on sijoitettu 22. erikoistoimintaprikaati.

 

Venäläisten Tigr-ajoneuvojen kilvissä näkyy tunnus 21. Pulkki selvittää, että luku viittaa Venäjän entiseen Pohjois-Kaukasian sotilaspiiriin.


Pulkki löysi ajoneuvoa esittävän kuvan venäläisten alan harrastajan nettisivuilta. Venäläinen oli Rostovissa seuraamassa näytöstä.


– Kuvat vahvistavat näkemystä, että Krimin niemimaalla on Venäjän federaation erikoistoimintajoukkoja, Pulkki sanoo.

Venäläiset peittävät kilpiä

Pulkin mukaan joukkojen käyttämissä panssaroiduissa GAZ Tigr 4x4-ajoneuvoissa on havaittavissa runsaasti Venäjän federaation Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin rekisteritunnuksia.

Venäjä ei ole tunnustanut Krimin ajoneuvoissa kansallisuustunnusta.

– Ajoneuvoissa ei näy Venäjän lippua. Suurimmasta osasta on irrotettu rekisterikilvet, Pulkki sanoo.

Kilvet ovat jääneet vain muutamiin ajoneuvoihin. Pulkki uskoo, että venäläiset ovat jättäneet kilvet tarkoituksella.

 – On kuin katsottaisiin Venäjän kalustenäyttelyä. Venäläiset haluavat osoittaa, että tässä menee massiivisia Venäjän joukkoja. Venäläisten Tigr-ajoneuvojen kilvissä näkyy tunnus 21. Pulkki selvittää, että luku viittaa Venäjän entiseen Pohjois-Kaukasian sotilaspiiriin.
 


Prikaatin osastot olivat ensimmäisiä panssaroituja GAZ-2975-pyöräajoneuvoja käyttöönsä saaneita yksikköjä Venäjän armeijassa.


Sotilaspiiri lakkasi vuonna 2010. Pohjois-Kaukasian sotilaspiiri on yhdessä Mustanmeren laivaston ja Kaspianmeren laivasto-osaston kanssa muodostanut Venäjän federaation Eteläisen operatiivis-strategisen

Pohjois-Kaukasian suunnalla toimiva 22. erikoisprikaati on Venäjän näkökulmasta erittäin tärkeä.

– Prikaatin osastot olivat ensimmäisiä panssaroituja GAZ-2975-pyöräajoneuvoja käyttöönsä saaneita yksikköjä Venäjän armeijassa, Pulkki muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt