IS Krimillä - Tukikohdan varakomentaja: "Otamme käskyjä vastaan vain Kiovasta" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS Krimillä - Tukikohdan varakomentaja: "Otamme käskyjä vastaan vain Kiovasta"

Kaksi ukrainalaissotilasta seisoo naureskellen Bakhchysarain sotilastukikohdan portilla vartiossa perjantaina.

7.3.2014 12:10

Miesten tupakat palavat ja tunnelma vaikuttaa varsin leppoisalta, jopa helpottuneelta. Vaikka tukikohta on täydessä valmiudessa, akuuttia vaaraa aseellisesta välikohtauksesta venäläisten tai heidän tukemien joukkojen kanssa ei vaikuta juuri olevan.

Aikaisempina päivinä kansainvälisen median edustajat on päästetty porttien sisäpuolelle haastattelemaan sotilaita. Nyt sisään ei ole asiaa. Tilannetta halutaan selvästi rauhoitella.

Ukrainalaiset vaikuttavat siltä, että he toivoisivat kriisin olevan jo loppusuoralla. Mutta onko se? Krimin alueella liikkuvat viestit ja omin silmin tehdyt havainnot tukevat näkemystä siitä, että alueella tulee olemaan jännitteitä pitkään.

Tukikohdan varakomentaja tuli porttien ulkopuolelle Ilta-Sanomien pyynnöstä valottamaan tilannetta. Hän kertoo venäläisten sotilaiden poistuneen alueelta edellispäivän aikana. Alueella on kuitenkin sotilaita joiden kanssa heillä on erilainen käsitys Krimin tilanteesta.

- Me otamme käskyjä vastaan vain Kiovasta. Emme perusta uutisista ja huhuista joita täällä liikkuu, vaan Ukrainan hallituksen ratkaisuista, tukikohdan varakomentaja sanoo Ilta-Sanomille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?