David Cameron sai puhelun Air Force One -koneesta: "Venäjä on alkanut jo maksaa teoistaan" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

David Cameron sai puhelun Air Force One -koneesta: "Venäjä on alkanut jo maksaa teoistaan"

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama otti keskiviikkona yhteyttä Ison-Britannian pääministeriin, David Cameroniin Air Force One -lentokoneestaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Ison-Britannian pääministeri David Cameron keskustelivat keskiviikkona Ukrainan kriisistä.­

6.3.2014 2:04

Yhteydenotto tapahtui vuorokautta ennen kuin EU-johtajien on määrä kokoontua Brysseliin keskustelemaan unionin mahdollisista pakotteista Venäjää vastaan. EU-maat ovat puntaroineet mahdollisuutta saada Venäjän aggressiivista Ukrainan politiikkaa rauhoitettua muun muassa talouspakotteiden avulla.

Sekä Obama että Cameron katsoivat puhelinkeskustelunsa aikana Venäjän loukanneen toimillaan Ukrainan suvereniteettia, Valkoinen talo kertoi tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Venäjä ei ole kuitenkaan selviytynyt toimistaan ilman seurauksia.

- Venäjä on alkanut jo maksaa teoistaan, kun sijoittajien luottamus maata kohtaan on vähentynyt, Valkoinen talo tiedotti Cameronin ja Obaman puhelinkeskustelun jälkeen.

Sekä Obama ja Cameron katsoivat, ettei tilanne Krimin niemimaalla ole sotilaallisesta näkökulmasta tarkasteluna eskaloitunut oleellisesti viimeisten 48 tunnin aikana. Kumpikin piti tilannetta kuitenkin erittäin arvaamattomana ja hyväksymättömänä. Obaman ja Cameronin mielestä venäläisten piiritysjoukkojen Krimin niemimaalla tulisi palata takaisin omiin tukikohtiinsa mahdollisimman pikaisesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?