Timoshenko: Kovat keinot käyttöön, jos diplomatia ei toimi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Timoshenko: Kovat keinot käyttöön, jos diplomatia ei toimi

Ukrainan entinen pääministeri Julia Timoshenko haluaa kovat otteet käyttöön, jos Venäjän joukkoja ei saada neuvottelemalla pois Krimiltä.

4.3.2014 5:20

- Jos diplomatia ei saa taivutettua Venäjää vetämään joukkojaan Ukrainan Krimiltä, maailman tulisi käyttää kovimpia keinoja Venäjän suhteen, Timoshenko kertoi CNN:n haastattelussa maanantaina.

Kun toimittaja kysyi Timoshenkolta, tarkoittiko tämä sotilaallista voimankäyttöä, ex-ministeri ei vastannut kysymykseen suoraan. Sen sijaan Timoshenko vastasi, ettei ”voi ratkaista tätä ongelmaa”.

- Pyydän koko maailmaa, jokaista johtajaa henkilökohtaisesti, käyttämään kaikkia vaihtoehtoja, jotta Ukraina ei menettäisi Krimiä, Timoshenko sanoi.

Kyseessä oli Timoshenkon ensimmäinen kansainväliselle medialle antama haastattelu sen jälkeen, kun hän vapautui vankilasta runsas viikko sitten.

"Askeleen päässä sodasta"

Timoshenkon mukaan Ukraina oli maanantaina vain ”askeleen päässä” sodasta. Hän muistutti haastattelussa, ettei maa halua toisintoa vuoden 2008 Georgian sodasta. - Tiedämme täysin, mikä Venäjän ja Ukrainan välinen voimatasapaino on. Emme voi surmata ihmisiä, hän sanoi.

Timoshenko sanoi kuitenkin myös, ettei Venäjän vaatimuksia ”korruptoituneen” ja ”veren tahraaman” Viktor Janukovitshin palaamisesta valtaan ei voida hyväksyä. - Koko Ukraina on sitä vastaan, Timoshenko väitti.

Timoshenkon mukaan Itä-Ukrainassakaan ei kannateta Venäjän hyökkääviä toimia. - (Itä ja länsi) ovat yksimielisiä. He eivät halua sotaa. He haluavat vakautta ja rauhaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?