Venäjä arveluttaa Ruotsin pääministeriä: Puolustuksen määrärahoja ehkä lisättävä

Julkaistu:

Pääministeri Fredrik Reinfeldt haluaa Ruotsin armeijalle enemmän toiminnallisia valmiuksia, koska Venäjä on hänen mielestään oikukas ja voimakas naapuri.
Fredrik Reinfeldt korosti tänään Uppsalassa pitämässään puheessa, että Ruotsin on tarkasteltava omaa puolustusvalmiuttaan.

- Puolustus maksaa yhä enemmän. Tähän suuntaan olemme menossa Ruotsissa, ja koko maailmassa, pääministeri sanoi Aftonbladetin mukaan.

Pääministeri sanoo Aftonbladetin mukaan, että Venäjän toimet voivat johtaa siihen, että Ruotsin on nopeutettava puolustuksensa muutosta, ja mahdollisesti myös lisättävä puolustusresurssejaan.

- Tällainen toiminta on ennakoitava. Vaikka Ruotsiin ei hyökättäisikään, meidän on oltava valmiina.

Konservatiivit Ruotsissa ovat jo pitkän aikaa olleet sitä mieltä, että Ruotsin tulisi liittyä Natoon. Etenipä asia tai ei, Ruotsilla pitäisi olla vahvemmat valmiudet puolustaa itseään, Reinfeldt sanoi.

"Venäjän käyttäytyminen on tuomittavaa"


Reinfeldt tuomitsi puheessaan myös Venäjän toimet Ukrainassa

- Venäjän käyttäytyminen on tuomittavaa. Heillä on taipumus huomauttaa, ettei toisten maiden sisäisiin asioihin pitäisi puuttua. Nyt he itse puuttuvat Ukrainan asioihin käyttämällä vähemmistöjen asemaa tekosyynä.

Ukrainan venäläisvähemmistön asemaa pääministeri ei halunnut arvioida.

- Tärkeintä on, että Ukrainassa luodaan avoin yhteiskunta, jossa vähemmistöt voivat kokea, että he ovat osa Ukrainaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt