IS Krimillä: "Piirittävien sotilaiden kansallisuudesta ei jää mitään epäselvyyttä" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS Krimillä: "Piirittävien sotilaiden kansallisuudesta ei jää mitään epäselvyyttä"

Ilta-Sanomien toimittaja Jouko Juonala vieraili sunnuntaina Itä-Krimillä sijaitsevan Feodosijan kaupungin sotilastukikohdan porteilla. Siellä odottivat venäläissotilaat.

2.3.2014 17:17 | Päivitetty 2.3.2014 18:27

Aseistetut venäläissotilaat piirittivät sunnuntaina iltapäivällä Mustanmeren rannalla sijaitsevaa tukikohtaa miehistönkuljetusvaunujen kanssa. Juonalan mukaan sotilaiden kansallisuudesta ei jäänyt mitään epäselvyyksiä. Sotilailla oli Venäjän asevoimien tunnuksia vaatteissaan.   Paikalla oli myös muutamia satoja venäläismielisiä siviilejä.   - He kannustivat siellä venäläissotilaita ja huusivat erilaisia iskulauseita. Tunnelmassa oli jopa karnevaalin tai kansanjuhlan tuntua, kuvaili Juonala näkemäänsä.

  Iltapäivällä hän pääsi palaamaan takaisin Krimin pääkaupunkiin Simferopoliin. Uutistoimistojen mukaan aseistetut venäläisjoukot matkasivat sunnuntaina Simferopolia kohti. Heitä oli nähty ainakin Venäjän laivastotukikohdasta Sevastopolista pääkaupunkiin johtavalla tiellä.

Juonalan mukaan tunnelma Simferopolissa on yhtä odottava kuin aiempina päivinä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan venäläisjoukot ovat saartaneet useita Ukrainan armeijan yksiköitä Krimillä ja riisuneet niitä aseista.

Lue myös tunnelmia Simferopolista lauantai-illalta, jolloin "ihmiset odottivat vapauttajaa kaupungissa."

Juonala kävi lauantaina myös Sevastopolissa. Lue lisää täältä.

Ukrainan merivartiosto vetäytyy

Sunnuntaina noin tuhannen sotilaan joukko on piirittänyt Ukrainan rajavartioston prikaatin tukikohtaa Perevalnessa Etelä-Krimillä. Tientukkeena on ollut myös noin 20 kuorma-autoa.

Ukraina ilmoittaa Reutersin mukaan, että tilanne sen rajavartioasemilla on vakaa lukuunottamatta yhden rajavartioprikaatin asemapaikkaa Etelä-Krimillä. Reutersin mukaan Ukrainan merivartiosto on ilmoittanut vetävänsä aluksiaan pois Krimiltä muihin Mustanmeren satamiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?