Ukrainalaiset osoittivat mieltään Helsingissä – ”Lopettakaa sota”

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen ukrainalaiset ovat osoittaneet mieltään Venäjän suurlähetystön edessä sunnuntaina iltapäivällä.
Poliisin arvion mukaan mielenosoitukseen osallistui noin 100-200 henkilöä. Mielenosoitus sujui rauhallisesti. He osoittivat mieltään Venäjän sotilaallista hyökkäystä vastaan Krimillä sekä muualla Ukrainassa.

Muun muassa lopettakaa sota –huudot kajahtelivat huolestuneiden ukrainalaisten huulilta. Usealla oli mukanaan myös Ukrainan lippu sekä kylttejä, joissa vedottiin Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi.

- Tilanne on huolestuttava. Tämä oli yksi keino tulla osoittamaan tänne mieltä. Harkitsen jopa itse lähtemistä Ukrainaan. En ole siitä vielä varma. Sukulaisiani on Ukrainassa ja heillä on tämänhetkisen tietoni mukaan kaikki hyvin, mielenosoitukseen osallistunut, ukrainalainen Sergei Smirnov totesi.

Myös ukrainalainen Olexander on tilanteesta huolissaan.¨

- Kyllä tämä pelottaa, hän myönsi.

Mielenosoittajien joukossa oli myös muutamia venäläisiä sekä suomalaisia. Venäläistä Mikhail Zabaluevia hävettää oman kotimaansa toiminta.- Venäjä nolaa toimillaan itsensä ja kansalaisensa koko maailman edessä. Tilanne on huolestuttava ja Venäjän on lopetettava toimintansa, Zabaluev kertoi.

Tunnettuja suomalaisia mielenosoituksessaMyös näyttelijä Niko Saarela osallistui tämänpäiväiseen mielenosoitukseen.

- Olen tietenkin huolissani tilanteesta. Halusin omalta osaltani olla tukemassa täällä, kun kuulin mielenosoituksesta, Saarela kommentoi lyhyesti.Kirjailija Jukka Mallinen ei voi hyväksyä Venäjän toimia.

- Venäjä on suunnitellut toimiaan jo useita viikkoja. Se on toiminut ikään kuin sammutetuin lyhdyin. Tässä on tietynlainen historiallinen käännekohta tapahtumassa. Käy tässä, miten käy, Mallinen kertoo.

- Tilanne on erittäin vaarallinen. Demokratia ja oma valtio kuuluu Ukrainalle, kuten Venäjällekin, Mallinen selvittää.

Ukrainan johdon mukaan Venäjä on teoillaan julistanut sodan Ukrainalle. Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk varoittaa, että Ukraina on katastrofin partaalla. Venäjä on tuonut viime päivinä tuhansia sotilaita lisää Ukrainaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt