Venäjä vihjailee: Janukovitsh on amerikkalaisten hallussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä vihjailee: Janukovitsh on amerikkalaisten hallussa

Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi tiistaina pitkän kirjoituksen, jossa se todistelee, että Yhdysvallat on saattanut piilottaa Ukrainan presidentin Viktor Janukovitshin.

Viktor Janukovitsh nähtiin viimeksi Kiovassa perjantaina.­

25.2.2014 14:33

- Venäjän Mustanmeren laivaston kohteissa tai laivoilla Janukovitsh ei ole, lehti kirjoittaa viitaten ”asioista perillä olevan sotilaslähteen” ilmoitukseen venäläistoimittajille.

Rossiiskaja Gazetan mukaan selvää on kuitenkin se, ettei Janukovitsh "ole voinut noin vain haihtua ilmaan".

- Tästä tulemme hyvin loogiseen kysymykseen: Ovatko hänen piilottamisensa taustalla he, jotka osaavat hyvin pyyhkiä jälkensä? Eli siis amerikkalaiset, lehden toimittaja Vladislav Vorobjov kirjoittaa.

Vorobjovin mukaan Yhdysvallat on vaikuttanut koko ajan Ukrainan tapahtumien taustalla, joten tämä epäily on loogista.

- Janukovitsh jatkaisi varmasti taisteluaan, ellei hän olisi saanut tarpeeksi painavia turvallisuustakuita itselleen, perheelleen ja lähipiirilleen. Kuka olisi Ukrainan tämänhetkisessä tilanteessa voinut antaa sellaiset takuut? Vain Washington, joka on Maidanin harmaa kardinaali, Rossiiskaja Gazeta kirjoittaa.

Lehden mukaan amerikkalaiset eivät kuitenkaan ensi sijassa tarvitse Janukovitshia, vaan he haluavat Ukrainan.

- Washington ei kuitenkaan selväsikään halua, että eurooppalaisessa valtiossa toistuisi samanlainen verinen lynkkaus kuin Muammar Gaddafin kohdalla. Toisin sanoen Yhdysvaltain ulkoministeriö on voinut antaa Janukovitshille kaikki mahdolliset turvatakuut, kunhan hän vain haihtuu pois Ukrainan politiikan näyttämöltä, lehti kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?