Janukovitshin ökyhuvilalle löytyi voittaja - pääsyyttäjä eli kuin ”Rooman keisari” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Janukovitshin ökyhuvilalle löytyi voittaja - pääsyyttäjä eli kuin ”Rooman keisari”

Ukrainalaisen blogistin huikeat kuvat ja videot paljastavat, että maan etsintäkuulutettu pääsyyttäjä Viktor Pshonka on elänyt jopa mahtipontisemmissa puitteissa kuin presidentti Viktor Janukovitsh.

24.2.2014 17:08 | Päivitetty 24.2.2014 17:31

Aktivistit pääsivät tutustumaan Pshonkan tyhjilleen jätettyyn huvilaan viikonloppuna. Huvilaan menneet aktivistit kuvasivat sisältä videoita, jotka on laitettu Youtubeen. Tämän jutun kuvat ovat noilta videoilta.

Lisää kuvia huippuhulppeasta huvilasta löytyy tästä blogista.

Tiilihuvila sijaitsee Kiovan ulkopuolella, ja ulkoisesti se ei ole niin vaikuttava kuin Janukovitshin kohua herättänyt kartano. Sisällä odottaa kuitenkin toinen maailma.

Näyttää siltä, että Pshonka on rakastanut kaikkea, mikä kiiltää ja kimaltaa. Hänellä on valtavat kokoelmat kullattuja koriste-esineitä, tauluja, antiikkia, sapeleita ja aseita.

Pshonka vaikuttaa myös mieltyneen omiin kuviinsa, sillä niitä hänellä on asunnossaan lukuisia.

Yhdessä kuvassa hänet on kuvattu ikään kuin ”Rooman keisarin” hahmossa kruunu päässään ja paksu kultasormus sormessaan. Asunnossa on myös useita presidentti Janukovitshin kuvia, ja joissakin kuvissa miehet poseeraavat yhdessä.

Aktivistien mukaan asunnossa on myös vanhoja ikoneja ja Raamattuja sekä Fabergen munia. Pshonka kuului niin sanottuun Janukovitshin ”perheeseen” eli häntä lähellä olleeseen valtaeliittiin.

Pshonkan kerrotaan yrittäneen paeta maasta Donetskin kautta, jolloin hänen henkivartijansa olivat jopa käyneet laukaustenvaihtoa rajaviranomaisten kanssa. Hänen nykyistä olinpaikkaansa ei tiedetä.

Tällä hetkellä Pshonka on etsintäkuulutettu yhdessä Janukovitshin ja Ukrainan entisen veroministerin Oleksandr Klimenkon kanssa.

Pshonkan huvilasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Verkkouutiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?