Mielenosoittajat valtasivat Ukrainan presidentinkanslian - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valta sulaa Janukovitshin alta - Ukraina jakautumassa kahtia

Presidentti Viktor Janukovitsh näyttää menettäneen valtansa Ukrainassa. Parlamentti on nimittänyt useita opposition johtohahmoja maan avainpaikoille. Samaan aikaan maan itäosan kuvernöörit ilmoittivat, etteivät ne enää tunnusta Kiovan parlamenttia.

22.2.2014 11:29 | Päivitetty 22.2.2014 14:31

Oppositio on ilmoittanut, että presidentti on jo lähtenyt Kiovasta. Presidentin olinpaikka ei ole tiedossa, mutta turvallisuuslähteen mukaan hän on Ukrainassa.

- Hänen kohdallaan kaikki on hyvin, sanoi lähde uutistoimisto Reutersille.

- Hän on Ukrainassa.

He vastaavat nyt Kiovan turvallisuudesta: mielenosoittajat kokoontuivat lauantaina hallintokortteliin, josta mellakkapoliisi oli poistunut.­

Janukovitshin liittolaisiin kuuluva kansanedustaja Anna Herman kertoi uutistoimisto Unianille, että presidentti olisi matkustanut Harkovaan.

Myös uutistoimisto Interfax Ukraine kertoi, että presidentti olisi Harkovassa luotetuimpien henkivartijoidensa saattamana. Harkovassa pidetään lauantaina kokous, johon osallistuvat maan etelä- ja itäosien johtajat.

Kokouksen julkilausuman mukaan johtajat eivät enää tunnusta Kiovan parlamentin päätösten laillisuutta.

Paikallinen lähde kertoi puolestaan STT:lle puhelimitse, että mielenosoittajien taistelumieliala on vahvistunut Kiovassa.

Pelkällä etunimellään esiintyvä Igor uskoo, että poliisi ei enää kauaa halua vastustaa mielenosoittajia. Hän ei usko, että poliisi haluaa puolustaa presidenttiä, joka lähetti poliisin taistelemaan ja lähti itse karkuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?