Medvedev kannustaa Janukovitshia: "Ei pidä olla jalkarättinä!" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Medvedev kannustaa Janukovitshia: "Ei pidä olla jalkarättinä!"

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Ukrainan vallanpitäjien on toimittava tehokkaasti, jotta heihin ei pyyhittäisi jalkoja kuten rättiin.

20.2.2014 12:50

Medvedev ilmaisi kantansa torstaiaamuna hallituksen kokouksessa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Ainakaan uutistoimiston välittämissä sitaateissa Medvedev ei lähetä minkäänlaisia surunvalitteluja Ukrainan verilöylyssä kuolleiden omaisille, vaan hän kehottaa Ukrainan "laillista johtoa" toimimaan.

- Me lähdemme siitä, että vallanpitäjien on yhdistettävä voimansa, jotta he voivat puolustaa ihmisiä ja puolustaa yhteiskunnan laillisia rakenteita, jotka puolestaan takaavat valtiolliset intressit ja suojelevat siten kansaa, Medvedev muotoili.

- Vallan täytyy olla laillinen ja tehokas, jotta siihen valtaan ei pyyhittäisi jalkoja kuin johonkin rättiin, Medvedev lisäsi.

Venäjän käyttämät ilmaisut Ukrainan laillisesta vallasta liittyvät siihen, että heidän mukaansa presidentti Janukovitshin valta on ainoa laillinen valta. Aiemmin presidentti Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov sanoi, että Kreml pitää Ukrainan mielenosoittajien toimintaa vallankaappauksen yrityksenä.

Keskiviikkona Putin keskusteli Ukrainan tilanteesta Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa puhelimitse.

- Putin korosti, että lännen on luovuttava syyttävästä sävystään Ukrainan valtiojohtoa vastaan. Lisäksi hän korosti, että oppositiovoimat on tuomittava ankarasti, koska he ovat organisoineet lainvastaisia ekstremistisiä terroritekoja, Kremlin lehdistöpalvelu kertoi Putinin kannasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?