Italian merivoimat pelasti jälleen 1000 siirtolaista merihädästä

Julkaistu: , Päivitetty:

Merihädästä pelastetetuista 1079 ihmisestä 64 oli alaikäisiä lapsia ja yksi vastasyntynyt vauva.
Italian merivartiosto kertoi pelastaneensa viikonlopun aikana jälleen yli tuhat siirtolaista mereltä. Useammassa, lähinnä Afrikan mantereen suunnasta Välimeren ylitystä yrittäneessä veneessä oli yhteensä 1079 ihmistä. Uskaliaista merenkävijöistä 64 oli alaikäisiä ja mukana oli myös yksi vastasyntynyt vauva.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Giornale di Sicilian mukaan merivartiosto pelasti merellä hengenvaarallisesti ajelehtineita siirtolaisia sotalaivalle monessa erässä perjantaista alkaen. Turvaan noukitut ihmiset vietiin Augustan satamaan Sisiliaan.

Siirtolaiset olivat lähinnä Länsi-Afrikan köyhimmistä valtioista kuten Guineasta, Norsunluurannikolta, Malista ja Senegalista. Mukana oli myös käynnissä olevista konflikteista kärsivien Kongon demokraattisen tasavallan ja Sudanin kansalaisia.

Italiaan Välimeren yli suuntautuva laiton siirtolaisuus on lähes kaksinkertaistunut parissa vuodessa. Viime vuonna maahan pyrki meriteitä yli 30 000 ihmistä ja merihätään joutuneiden pelastustöihin velvoitetut maan viranomaiset ovat puun ja kuoren välissä. Italian tilanteen koko synkkyys nousi otsikoihin lokakuussa, kun Lampedusan saaren edustalla hukkui yli 300 merihätään joutunutta eritrealaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt