Mies ampui musiikkia huudattaneiden teinien autoon Floridassa – loppuiäkseen vankilaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies ampui musiikkia huudattaneiden teinien autoon Floridassa – loppuiäkseen vankilaan

Floridassa on saatu päätökseen oikeustapaus, jossa mies ampui kymmenen laukausta kohti teinejä täynnä olevaa autoa, koska he soittivat musiikkia liian lujaa.

16.2.2014 9:02

17-vuotias Jordan Davis kuoli marraskuussa 2012, kun Michael Dunn ampui kymmenen laukausta kohti autoa, joka oli täynnä nuoria.

47-vuotias Dunn tuomittiin lauantaina Floridassa kolmesta murhan yrityksestä sekä liikkuvan auton ampumisesta. Oikeus ei päässyt yksimielisyyteen siitä, tuomitaanko Dunn myös murhasta, joten tuomari julisti murhasyytteen tuloksettomaksi.

Vankeustuomion pituutta ei ole vielä päätetty, mutta se tulee olemaan useita kymmeniä vuosia. Syyttäjän mukaan jokaisesta murhan yrityksestä saa vähintään 20 vuotta vankeutta, lisäksi autoon ampumisesta voidaan tuomita 15 vuodeksi vankeuteen.

- Periaatteessa olet loppuelämäsi vankilassa, asianajaja selitti Dunnille.

Tapaus sattui marraskuussa 2012 Jacksonvillessä Floridassa. Dunn oli pysähtynyt huoltoasemalle, johon oli pysähtynyt myös autollinen teinejä, jotka kuuntelivat lujalla rap-musiikkia.

Dunn ei pitänyt musiikista, joten hän pyysi nuoria sammuttamaan sen.

Yhtäkkiä Dunn otti esille aseen ja ampui kymmenen laukausta kohti autoa. Autossa ollut 17-vuotias Jordan Davis kuoli.

Dunn vetosi oikeudessa itsepuolustukseen ja kertoi nähneensä autossa olleilla henkilöillä aseen. Dunnin kihlattu, joka oli tekohetkellä ostoksilla huoltoasemalla, kuitenkin todisti oikeudessa, ettei Dunn ollut maininnut hänelle sanallakaan minkäänlaisesta aseesta. Myöskään poliisi ei löytänyt nuorten autosta aseita.

Syyttäjän mukaan he aikovat pyytää tapaukselle uutta käsittelyä, että murhasyytteelle saataisiin myös päätös.

Lähde: CNN

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?