Marius-kirahvia uhkaa taas lopetus Tanskassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Marius-kirahvia uhkaa taas lopetus Tanskassa

Tanskalainen eläintarha harkitsee kirahvinsa lopettamista. Eläimen nimi on sattumalta Marius.

13.2.2014 5:40 | Päivitetty 13.2.2014 10:59

Tanskassa ja maailmalla nousi äläkkä viime viikonloppuna, kun Kööpenhaminan eläintarha lopetti puolitoistavuotiaan terveen kirahvinsa. Marius-kirahvi ei voinut jäädä eläintarhaan, koska sen kirahveja uhkasi sisäsiittoisuus.

Nyt toinen tanskalainen eläintarha harkitsee kirahvinsa lopettamista. Jyllads Parkin eläintarhan kirahvin nimi on sattumalta myös Marius!

Jyllands Parkilla on kaksi uroskirahvia, ja eläintarha etsii nyt naaraskirahvia. Jos ja kun sellainen saadaan, toinen uroskirahveista joutuu lähtemään.

- Meillä ei voi olla kahta urosta ja yhtä naarasta. Siitä tulisi tappelu, kommentoi eläintenhoitaja Janni Lojtved Poulsen Ritzau-uutistoimistolle.

Toisellakin Mariuksella väärät geenit

Koska Marius-kirahvi on vanhempi, sitä uhkaa lopetus. Jyllannin Marius-kirahvin geenit ovat Kööpenhaminan Mariuksen tavoin niin yleiset Euroopassa, että sille on vaikea löytää toista sijoituspaikkaa.

- Jos lisääntymisohjelman koordinoija päättää, että se pitää lopettaa, niin silloin teemme sen, Poulsen totesi.

Kööpenhaminan Marius-kirahvin kohdalla moni ymmärsi perustelun, että sisäsiittoisuuden takia se ei voinut jäädä tarhaan. Sitä ei sen sijaan ymmärretty, miksi eläintä ei voitu sijoittaa tarhaan, jossa sen olisi ollut turvallista lisääntyä. Tiettävästi tarjolla olisi ollut muutama sellainen eläintarha.

Poulsen huomauttaa, että monissa eläintarhoissa kirahvit elävät kurjissa oloissa, koska niitä ei lopeteta eikä niiden anneta myöskään lisääntyä.

Jyllands Park ei ole tehnyt päätöstä, miten sen Marius-kirahvi aikanaan mahdollisesti lopetetaan. Kööpenhaminan eläintarhan toimia ihmeteltiin viikonloppuna laajalti, kun sen Marius-kirahvi nukutettiin, suolistettiin ja paloiteltiin julkisesti opetustapahtumana lapsille. Lopuksi kirahvin lihat syötettiin leijonille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?