Kaksi suomalaissukeltajaa kuoli Norjassa - vainajat 130 metrin syvyydessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaksi suomalaissukeltajaa kuoli Norjassa - vainajat 130 metrin syvyydessä

Kaksi suomalaista luolasukeltajaa on saanut surmansa Norjassa. Viranomaiset miettivät parhaillaan, miten vainajat saadaan ylös 130 metrin syvyydestä Plurdalenin luolastosta.

7.2.2014 11:47 | Päivitetty 7.2.2014 16:42

Myöhään torstai-iltana sattuneesta onnettomuudesta kertoi  Helgelandin poliisi tiedotteessaan perjantaina. Poliisitarkastaja Kristin Elnaes antoi iltapäivällä lisätietoja turmasta.

- Saamiemme tietojen mukaan kuolleet sukeltajat ovat 130 metrin syvyydessä. Poliisi tekee nyt työtä vainajien saamiseksi ylös, mutta se on vaativa ja aikaa vievä operaatio, Elnaes kertoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

- Poliisi etsii nyt tarpeellista asiantuntija-apua voidakseen järjestää noston turvallisesti.

Onnettomuus sattui vedenalaisessa luolastossa myöhään torstai-iltana.

Samalla alueella kuoli yksi sukeltaja vuonna 2006. Tuolloin vainajan saaminen ylös 90 metrin syvyydestä kesti kolme viikkoa, NRK kertoi.

Elnaesin mukaan poliisi saattaa pyytää apua Saksasta, Skotlannista tai Englannista.

Norjassa kuolleet sukeltajat olivat luolasukeltamassa. Kuvassa luolasto Mo i Ranassa Norjassa.

Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi kolme suomalaissukeltajaa. He ovat olleet Pohjois-Norjan yliopistosairaalassa painekammiohoidossa. Henkilöt ovat sairaalan mukaan hyvässä kunnossa, mutta yhdellä heistä on sukeltajantaudin jälkioireita.

- Viisi henkilöä joutui onnettomuuteen, heistä kaksi on kuollut. Saimme tiedon kolmelta eloonjääneeltä. Heidät on viety sairaalahoitoon, VG siteerasi poliisitiedotetta.

Kyseessä oli tiettävästi viiden suomalaisen omatoimimatka, kertoo hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Heli Läntinen ulkoministeriöstä.

Plurdalenin luolaston lähellä Mo i Ranaa kerrotaan olevan 2 600 metriä pitkä ja noin sata metriä syvä. Se on Pohjois-Euroopan suurimpia luolastoja ja suosittu sukelluskohde.

Artikkelin yhteydessä olevalla videolla on sukeltaja Taija Nevalaisen kuvaa norjalaisesta Plurdalenin luolastosta toissa vuodelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?