Varastettu Stradivarius-viulu löytyi Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Varastettu Stradivarius-viulu löytyi Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa varastettu miljoonien dollarien arvoinen Stradivarius-viulu on löydetty. Asiasta kertoo CNN-uutiskanavalle Milwaukeen pormestari Tom Barrett.

6.2.2014 21:15 | Päivitetty 6.2.2014 21:34

Poliisi kertoi aiemmin pidättäneensä kolme ihmistä ryöstöstä epäiltynä. Heitä vastaan ei kuitenkaan ole vielä nostettu syytteitä, CNN kertoi.

Vuodelta 1715 peräisin oleva viulu vietiin Milwaukeen sinfoniaorkesterin konserttimestarilta Frank Almondilta konsertin jälkeen viime viikolla. Almond oli menossa autoonsa, kun hyökkääjä käytti häneen lamautinta, nappasi viulun ja pakeni autolla.

Instrumentti tunnetaan nimellä "ex-Lipinski" soittimen 1800-luvulla omistaneen puolalaisen virtuoosin mukaan. Arvoviulun löytymisestä tarjottiin 100 000 dollarin (73500 euron) palkkio. Sen vakuutusarvo on noin viisi miljoonaa dollaria (3,7 milj. euroa).

Antonio Stradivari tai Antonius Stradivarius eli vuosina 1644-1737 Italian Cremonassa.

Stradivari rakensi eläessään noin 1100 viulua ja myös selloja. Noin 650 soitinta on vielä jäljellä. Stradivarin viuluja arvostettiin jo hänen elinaikanaan.

Useimmat stradivariukset ovat nykyään museoiden kokoelmissa tai pankkien ja säätiöiden omistuksessa. Niitä lainataan tunnettujen muusikoiden käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?