Joukkomurhaaja pakeni vankilasta kahden aidan läpi USA:ssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joukkomurhaaja pakeni vankilasta kahden aidan läpi USA:ssa

Neljästä murhasta tuomittu suoritti sensaatiomaisen paon. Hän jäi kiinni seuraavana päivänä.

4.2.2014 7:47 | Päivitetty 4.2.2014 9:17

Poliisi ja paikalliset ihmiset huokaisivat helpotuksesta, kun joukkomurhaaja Michael David Elliot, 40, jäi kiinni vankilapaon jälkeen maanantaina.

Hän oli lähtenyt karkuteille michiganilaisesta vankilasta sunnuntaina amerikkalaisen jalkapallon loppuottelun Super Bowlin aikana. Mies kaivoi käsin tiensä kahden aidan ali ja onnistui livahtamaan ympäröivään metsään vartijoiden näkemättä.

Hän oli pukeutunut valkoiseen keittiöasuun ja maastoutui sen avulla tehokkaasti lumeen.

Elliot otti lähistöllä panttivangikseen naisen autoineen ja jatkoi pakomatkaansa kohti Indianaa. Nainen onnistui kuitenkin soittamaan apua kännykällään huoltoasemalla, kun karkuri oli tankkaamassa. Tämä jatkoi pakomatkaa yksin, kun nainen sulkeutui huoltoaseman vessaan.

- Hän oli aivan rauhallinen. En olisi uskonut, millaisessa tilanteessa hän oli, kuvaili hätäpuhelun vastaanottanut nainen Detroit Free Pressin mukaan.

Viranomaiset olivat ehtineet paon jälkeen tehdä suurhälytyksen ja käynnistää etsinnät, koska Elliotia pidettiin erittäin vaarallisena. Ihmisiä kehotettiin pysyttelemään sisällä, ja koulut olivat kiinni maanantaina.

Karkuri jäi lopulta kiinni autostaan Indianan maaseudulla.

Elliot on istunut jo kaksikymmentä vuotta vankilassa vuonna 1993 tehdystä neljästä murhasta. Hän ampui uhrinsa michiganilaisessa asunnossa. Hän istuu elinkautistuomiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?