Äiti sieppasi tyttärensä vuonna 1994 USA:sta - nyt tyttö kertoo kokemuksistaan: "Minua on rakastettu" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äiti sieppasi tyttärensä vuonna 1994 USA:sta - nyt tyttö kertoo kokemuksistaan: "Minua on rakastettu"

Äiti karkasi lapsensa kanssa Yhdysvalloista 20 vuotta sitten. Nyt tytär Savanna Todd kertoo vihdoin kokemuksistaan.

29.1.2014 6:58

Vuosikausia vanha mysteeri ratkesi viime marraskuussa, kun 20-vuotias Todd ja hänet Yhdysvalloista kaapannut äiti Lee Barnett löydettiin Australian Queenslandista.

Naiset olivat asuneet alueella ja esiintyneet tekaistuilla nimillä ainakin neljän vuoden ajan.

Tapahtumien taustalla on tytön vanhempien katkera huoltajuuskiista, jossa pikku-Savannan huoltajuus määrättiin isälle. Päätökseen tyytymätön äiti karkasi maasta lapsi mukanaan.

Äiti ja tytär käyttivät useita salanimiä ja asuivat karkumatkan aikana useissa valtioissa mm. Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja lopulta Australiassa. Vuosien varrella Barnett ehti mediatietojen mukaan mennä naimisiin Etelä-Afrikassa, synnyttää pojan ja erota.

Samantha Geldenhuys -nimen omaksuneella tyttärellä ei sanojensa mukaan ollut aavistustakaan siitä, että hänet oli kaapattu. Nuori nainen kertoi kokemuksistaan Today Tonight –kanavan haastattelussa.

Lee Barnettia voi odottaa Yhdysvalloissa enimmillään jopa 23 vuoden vankeustuomio. Häntä syytetään sieppauksen lisäksi väärien tietojen antamisesta passihakemuksessa.

Samantha ei kuitenkaan ole vihainen äidilleen vaan kertoo, että rangaistus särkisi hänen sydämensä. Daily Mailin mukaan Samantha haluaa, että äidille annetaan tilaisuus selittää tekonsa.

-  Minua on aina rakastettu ja suojeltu. Olen lukenut hänen puolensa (asiasta). Olen lukenut kaikki asiakirjat, ja minusta hänen täytyy tulla kuulluksi, Samantha kertoo.

Hän ei myöskään halua ottaa alkuperäistä nimeään takaisin.

- Savanna voi olla muisto siitä, mitä tapahtui 20 vuotta sitten. Samantha on se, kuka olen ja tulen olemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?