Suomalaisen Eevan mysteeristä tuli murhatutkinta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisen Eevan mysteeristä tuli murhatutkinta

Suomalaisen Eevan, 4, ja hänen isänsä katoamisalueelta Pottsvillessä, Australiassa löytyi tiistaina kaksi vainajaa. New South Walesin poliisi kertoi IS:lle, että vainajien tunnistus saattaa kestää jonkin aikaa.

New South Walesin poliisi etsi Eevaa tammikuun 11. päivästä lähtien.

29.1.2014 1:10

Suomen ja Australian kaksoiskansalainen Eeva Dörendahl, 4, katosi kaksi ja puoli viikkoa sitten yhdessä isänsä kanssa New South Walesin rannikolla.

Tiistaiaamuna Pottsvillen kaupungin rannalta hiekkadyyneiltä löytyi kaksi ruumista, joiden australialaismedian mukaan uskotaan kuuluvan Eevalle ja tämän isälle Greg Hutchingsille, 35. Poliisi kertoi avanneensa tapauksesta murhatutkinnan mutta ei heti vahvistanut tietoa vainajien henkilöllisyydestä.

Eevan vanhemmat ovat olleet asumuserossa. Eeva oli viettänyt alkuvuoden isänsä kanssa. Isän oli tarkoitus palauttaa tyttärensä tämän suomalaistaustaiselle äidille lauantaina tammikuun 11. päivänä.

Tapaaminen oli jo sovittu paikalliseen puistoon Pottsvillessä, mutta Hutchings ja Eeva eivät ikinä saapuneet paikalle. Isää ja tytärtä on etsitty siitä lähtien.

Eeva kuvattuna isänsä Greg Hutchingsin kanssa.

Nyt Tweed Headsin poliisi epäilee, että rannalta löytyneet kaksi vainajaa liittyvät katoamistapaukseen. Vainajia ei toistaiseksi ole tunnistettu.

New South Walesin poliisin tiedotusyksikkö kertoi IS:lle myöhään tiistaina Suomen aikaa, että vainajat ovat maanneet maastossa jo jonkin aikaa.

- Sen vuoksi niiden tunnistaminen kestää tavallista pidemmän ajan, poliisin edustaja sanoi.

Kuolinsyy saadaan selville vasta oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa.

Suomen ulkoministeriön (UM) konsuliasioiden yksikkö ja Suomen Canberran-suurlähetystö seuraavat henkirikostutkintaa tarkasti.

Suurlähetystöllä ei myöhään tiistaina Suomen aikaa ollut tietoa Pottsvillen vainajien henkilöllisyydestä.

- Me olemme täällä lehtitietojen varassa, kertoi suurlähettiläs Pasi Patokallio IS:lle Canberrasta.

- Australian viranomaiset tutkivat tapausta ja mahdollista rikosta. Me seuraamme tätä järkyttävää tapausta mutta meillä ei ole tässä mitään aktiivista roolia, Patokallio sanoi.

- Lapsen äiti ei ole ollut meihin yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?