Ulkomaat

Uskomaton rakkaustarina Yhdysvalloista: Mies päivysti vuosia vaimonsa haudalla

Julkaistu: , Päivitetty:

Rocky Abalsamo vietti vuosien ajan lähes kaikki päivänsä vaimonsa haudalla vahtia pitäen. Hän ei halunnut poistua tämän luota.
The Boston Globe kertoi vuonna 2000 tarinan Rocky Abalsamosta, joka oli menettänyt rakkaan vaimonsa Julia "Julita" Echeverria Abalsamon vuosien yhteiselon jälkeen. Mies vietti lähes kaikki päivänsä tämän haudalla West Roxburyn hautausmaalla.

Kun tarina Rockystä kerrottiin, mies oli tuolloin 84-vuotias ja oli pitänyt vahtia vaimonsa haudalla sateessa, lumessa ja paisteessa jo seitsemän vuoden ajan.

Abalsamo meni lehden mukaan haudalle heti, kun hautausmaan portit aukesivat ja palasi kotiin niiden sulkeuduttua. Nyt The Boston Globe kertoo Rockyn menehtyneen.

Lehden mukaan Rocky kuoli viime viikolla 97 vuoden iässä. Hänen tyttärensä mukaan miehen terveys oli ollut heikko jo useiden kuukausien ajan.

Lehti kertoo, että Rockystä kirjoiteltiin 2000-luvulla paljon Yhdysvaltain lisäksi myös ulkomailla kuten Kiinassa ja Puolassa. Rocky itse piti kirjoittelua huvittavana, hänhän vain halusi olla lähellä vaimoaan.

55 vuotta naimisissa


Pariskunta tapasi toisensa jo teini-iässä argentiinalaisessa kahvilassa Buenos Airesissa, jossa he tuolloin asuivat.

Rocky muisteli lehden mukaan vuonna 2000 tehdyssä haastattelussa, että Julia istui kahvilassa selkä häneen päin. Kun Rocky kuuli Julian puhuvan ystäviensä kanssa sielusta, hyvyydestä ja elämästä, hän päätti tämän kasvoja näkemättä, että "tuon naisen minä haluan, minun on opittava tuntemaan hänet".

Ensisuudelman pari vaihtoi syyskuun 16. päivänä vuonna 1937 ja häitä vietettiin seuraavana keväänä.

Vuonna 1971 pariskunta muutti lastensa perässä Yhdysvaltoihin ja vuotta myöhemmin he asettuivat asumaan Bostonin seudulle.

Rocky ja Julia ehtivät olla naimisissa 55 vuotta, kunnes Julia kuoli sydänkomplikaatioihin leikkaustoimenpiteen jälkeen vuonna 1993.

"Täällä oleminen saa minut voimaan paremmin"


Julian kuoleman jälkeen Rocky alkoi viettää päivänsä hautausmaalla.

- Hän on osa minua, joten täällä minä olen. Täällä oleminen saa minut voimaan paremmin. Ei hyvin, mutta paremmin, Rocky oli todennut 14 vuotta sitten.

Rocky kantoi haudalle mukanaan myös valokuvaa, jossa vihreäsilmäinen ja tummatukkainen Julia hymyili. Sen taakse Julia oli kirjoittanut: "Tänään taivas hymyilee minulle. Näen sinut. Sinä katsot minuun. Tänään uskon Jumalaan. Kaikella rakkaudellani, Julita."

Rockylla oli tiettyjä tapoja, joita hän noudatti aina Julian haudalla. Kylminä päivinä hän esimerkiksi pukeutui aina samaan vihreään takkiin. Mies omisti kyllä useampia takkeja, mutta Julian mukaan kyseinen takki oli paras.

Lisäksi Rocky tervehti Juliaa aina samalla tavalla saapuessaan ja siirsi sinisen rantatuolin tietylle paikalle. Tämän jälkeen mies rentoutui, luki, kirjoitti ja käveli haudan läheisyydessä. Erikoispäivinä, kuten Julian syntymäpäivänä, Rocky toi mukanaan kuohujuomaa ja toisinaan mukana oli myös kasettisoitin, jossa soi Rockyn ja Julian laulama duetto.

Hautausmaalla pimeän tultua Rocky rukoili ja sirotteli joka ilta haudalle leivänmuruja, jotta maaoravat olisivat tulleet pitämään Julialle seuraa. Tämän jälkeen hän hyvästeli vaimonsa ja piirsi nimensä sormellaan graniittikiveen. Rituaali jätti lopulta hautakiveen lähtemättömän jäljen.

Rocky vietti kaikki päivänsä vaimonsa haudalla vuoteen 2005 saakka, kunnes hänen poikansa menehtyi auto-onnettomuudessa Kaliforniassa. Tämän jälkeen Rocky vieraili edelleen Julian haudalla päivittäin, mutta vietti enemmän aikaa myös elossa olevien perheenjäsentensä kanssa.

Rockyn nimi ja syntymäaika oli kaiverrettu Julian hautakiveen jo vuonna 2000. Viimeisinä aikoinaan Rocky sanoi tyttärelleen, että hän haluaa tulla haudatuksi vaimonsa vasemmalle puolelle, koska niin he kulkivat aina eläessäänkin.


Oletko sinä törmännyt vastaavanlaisiin rakkaustarinoihin? Kerro meille oma tai kuulemasi rakkaustarina alla olevassa kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt