Kannibaalirottien aavelaiva ajelehtii Atlantilla – matkalla kohti Britanniaa? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Kannibaalirottien aavelaiva" ajelehtii Atlantilla – matkalla kohti Britanniaa?

Kanadalaiseen satamaan hylätty risteilijä pääsi karkuun myrskyssä.

Lyubov Orlova kuvattuna vuonna 2010 Petermannin saarelta, Etelä-Amerikan eteläkärjestä. Kuvanottohetkellä laiva oli vielä käytössä.

24.1.2014 6:20 | Päivitetty 24.1.2014 12:14

Pohjois-Atlantilla on ajelehtinut lähes vuoden ajan Lyubov Orlova -niminen risteilyalus. Matkustajinaan sillä on useampien brittimedioiden haastattelemien asiantuntijoiden arvioiden mukaan satojen rottien lauma, jonka jäsenet ovat pitäneet itsensä hengissä syömällä toisiaan.

Lyubov Orlovan matkasta kertoo Independent.

Neuvostoliitossa 1930–40-luvuilla suositun elokuvatähti Ljubov Orlovan mukaan nimetty laiva rakennettiin Jugoslaviassa vuonna 1976. Se hylättiin kanadalaiseen satamaan sen jälkeen, kun sen omistajat joutuivat vaikeuksiin velkojensa kanssa, eivätkä enää kyenneet maksamaan miehistölle palkkaa.

Newfoundlandin viranomaiset yrittivät myydä noin 700 000 euron arvoisen epäonnen paatin pikkurahalla Dominikaaniseen tasavaltaan. Suunnitelma kuitenkin kariutui, kun laiva karkasi kansainvälisille vesille myrskyssä.

Kanadan liikenneviranomaiset kertoivat olevansa tyytyväisiä, kun Lyubov Orlova "ei enää aiheuttanut uhkaa Kanadan öljynporauslautoille, niiden henkilökunnalle tai ympäristölle".

Asiantuntijoiden mukaan laiva ajelehtii edelleen. Viime vuoden marraskuussa se lähetti kaksi signaalia. Niiden uskotaan olevan lähtöisin veteen pudonneista pelastusveneistä.

Signaalien perusteella pääteltiin, että Lyubov Orlova on taivaltanut kaksi kolmasosaa Atlantin valtamerestä. Sen pääteltiin olevan matkalla itään.

Viikkoa myöhemmin tutkat havaitsivat laivan kokoisen, tunnistamattoman objektin läheltä Skotlannin rannikkoa. Etsintään ryhtyneet lentokoneet eivät kuitenkaan toistaiseksi ole onnistuneet paikantamaan sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?