Kiovan kolmas uhri kuoli sairaalassa - levottomuudet kiihtyvät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiovan kolmas uhri kuoli sairaalassa - levottomuudet kiihtyvät

Viranomaisten mukaan Kiovan mellakoiden uhriluku on nyt kolme, opposition mukaan kuolleita on jo kuusi.

Mielenosoittaja heitti polttopullon kohti poliisia Kiovan keskustassa lauantaina.

25.1.2014 15:37

Kiovan mielenosoituksissa loukkaantunut mies on kuollut saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoivat viranomaiset lauantaina.

Tämä nostaa hallituksen vastaisten mellakoiden virallisen uhriluvun kolmeen. Opposition mukaan uhreja on kuitenkin jo kuusi.

Uhrien väitetään saaneen vammat yhteenotoissa mellakkapoliisin kanssa. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoja, joiden mukaan uhreilla on ampumahaavoja.

Poliisin ovat ampuneet mielenosoittajia kumiluodeilla. Opposition mukaan niiden osumat ovat aiheuttaneet uhreille vakavia sisäisiä vammoja.

Kiovassa olevan STT:n toimittajan mukaan yhteenotot näyttivät lauantaina päivällä jälleen kiihtyvän. Mielenosoittajat ovat alkaneet heitellä poliiseja kivillä. Poliisit ovat vastanneet vesitykeillä.

- Kiviä lentää nyt todella paljon, joten siltä näyttää, että tilanne olisi pahenemaan päin. Polttopulloja en ole toistaiseksi nähnyt. Poliisi on myös ottanut uudestaan käyttöön vesitykit, joilla jo viime yönä yritettiin sammuttaa roihuavia rengaskasoja. Tulipalot onkin nyt saatu sammumaan, ja ilmassa on valtavasti vesihöyryä, kertoo toimittaja Maria Annala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?