Rengaskasat liekehtivät Kiovassa - aamu valkeni rauhallisena - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Rengaskasat liekehtivät Kiovassa - aamu valkeni rauhallisena

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa aamu on valjennut verrattain rauhallisena.

Barrikadeilla poltetuista autonrenkaista on levinnyt myrkyllisiä savukaasuja lähiympäristöön Kiovan keskustassa.

25.1.2014 5:15 | Päivitetty 25.1.2014 10:42

Mielenosoittajien sytyttämät rengaskasat käryävät edelleen, mutta yhteenottoja mellakkapoliisien kanssa ei ole aamulla ollut.

Yöllä mielenosoittajat paiskoivat poliiseja polttopulloilla ja ampuivat heitä kohti ilotulitusraketteja. He myös polttivat barrikadeillaan vanhoja autonrenkaita, mikä levitti ilmaan myrkyllisen hajuista savua.

Mellakkapoliisit ovat suihkuttivat vesitykeillä vettä palaviin rengaskasoihin, mutta liekit eivät laantuneet koko yönä. Poliisit vastasivat tainnutuskranaateilla ja kumiluodeilla.

Sekä mielenosoittajat että mellakkapoliisi ovat kuitenkin pysytelleet puolillaan. Levottomuudet eivät ole kärjistyneet väkivaltaisiksi yhteenotoiksi kuten aiemmin tällä viikolla.  STT:n Kiovassa oleva toimittaja kuvaili yöllä eilistä päivää poikkeuksellisen rauhalliseksi verrattuna edeltäviin päiviin.

Presidentti Viktor Janukovitsh lupasi eilen, että maan hallituksessa tehdään uudelleenjärjestelyjä ensi viikolla. Tiistaina kokoontuva parlamentti keskustelee lisäksi muutoksista kiisteltyyn mielenosoituksia rajoittavaan lakiin. Mielenosoittajat puolestaan vaativat edelleen Janukovitshin eroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?