Kahdeksanvuotias pelasti sukulaisensa liekkimerestä New Yorkissa – menehtyi itse - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kahdeksanvuotias pelasti sukulaisensa liekkimerestä New Yorkissa – menehtyi itse

Kahdeksanvuotias Tyler Doohan onnistui pelastamaan palavasta talosta kuusi ihmistä, joista kaksi oli pieniä lapsia. Yritys pelastaa vammainen isoisä epäonnistui kuitenkin traagisesti.

24.1.2014 3:40 | Päivitetty 24.1.2014 8:55

Doohan oli sunnuntaiyönä vierailemassa sukulaistensa luona New Yorkissa, kun hän huomasi talon syttyneen palamaan. Palopäällikön mukaan poika onnistui herättämään kuusi muuta talossa nukkunutta ihmistä, joiden joukossa oli neljä- ja kuusivuotiaat lapset.

Urhea poika ei kuitenkaan juossut turvaan: vielä talosta pois päästyään hän palasi liekkien keskelle pelastaakseen vammautuneen isoisänsä. Palopäällikön mukaan poika oli ilmeisesti yrittänyt nostaa isoisää sängyltä, kun savu ja kuumuus nujersivat kaksikon.

Molempien ruumiit löydettiin sängyltä. Palossa kuoli myös kolmas henkilö.

Doohanin äiti Crystal Vrooman kertoo uutiskanava WHAM:lle, että isoisä oli ollut pojan paras ystävä.

- Se saa minut todella ylpeäksi, mutta haluan vain hänet takaisin, äiti kertoo.

- Olen niin kiitollinen siitä, että hän meni ihmisten kanssa, joita hän rakasti. Hän ei mennyt yksin.

Tulipalon syy ei vielä ole tiedossa, mutta luultavasti kyseessä oli onnettomuus. Pojan perheelle ja hautajaisten rahoittamiseksi on kerätty Internetissä jo yli 28 000 dollaria.

- Antamalla rohkeasti ja epäitsekkäästi oman elämänsä hän kykeni pelastamaan kuuden muun elämän. Hän on todellakin sankari, kuvaili Doohanin käymän koulun väliaikainen johtaja.

Asiasta kertoi CNN.

Juttua korjattu kello 8.53: Jutussa kerrottiin aluksi asuntovaunupalosta. Kyseessä oli kuitenkin ns. mobile home eli vapaasti suomennettuna liikuteltava talo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?