Leiv, 18, peri 170-vuotiaan talon isältään - paloi maan tasalle norjalaiskylässä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Leiv, 18, peri 170-vuotiaan talon isältään - paloi maan tasalle norjalaiskylässä

Norjan Lärdalsöyrissä sunnuntaina raivonnut tuhoisa puutalopalo tuhosi Leiv Thomas Faulknerilta, 18, monia tärkeitä muistoja hänen isästään.

20.1.2014 9:06

Kaunis, siniharmaa talo tunnettiin nimellä Synneva Erisin talo. Nuori mies Leiv Thomas Faulkner tunsi sen talona, jota hänen englantilaissyntyinen isänsä rakasti. Talo oli rakennettu 1840-luvulla.

Puutalovaltaisessa kaupungissa Norjassa raivonnut palo on nyt tuhonnut tämän talon, jonka Leiv peri isältään vuosi sitten tämän kuoleman jälkeen. Talon mukana menivät valokuvat ja kirjat, joilla oli korvaamatonta tunnearvoa.

- Osa minua ja perhehistoriaani on nyt poissa, totesi Leiv murheellisena norjalaiselle VG-lehdelle.

Leiv peri talon vuosi sitten hänen isänsä kuoleman jälkeen. Talo oli yksi niistä alueen kolmesta rakennuksesta, jotka oli historiallisista syistä suojeltu.

Leivin perheelle se oli loma-asunto, jossa perhe oleskeli viimeksi lokakuussa. 1840-luvulla rakennettuun taloon oli suunniteltu mittavaa remonttia.

- Monella täällä ovat asiat kuitenkin paljon pahemmin, Lärdalsöyrille palon jälkeen matkustanut Leiv kertoi Dagbladet-lehdelle.

Tuulen levittämän palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Myöhään lauantai-iltana alkaneessa Lärdalsöyrin palossa tuhoutui 23 rakennusta ja ainakin 50 ihmistä on ollut sairaalahoidossa. Lisäksi useat sadat ovat käyneet sairaalassa tarkistuttamassa vammansa.

STT:n mukaan vakuutusyhtiö If on arvioinut alustavasti, että palon aiheuttamat vahingot nousevat yli 100 miljoonaan kruunuun (12 miljoonaan euroon).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?