Lehti: Poliisi tekee pian ensimmäiset pidätykset Madeleine-tutkinnassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehti: Poliisi tekee pian ensimmäiset pidätykset Madeleine-tutkinnassa

Madeleine McCannin katoamista tutkiva Scotland Yard haluaa kuulustella kolmea henkilöä tapaukseen liittyen, kertoo maanantaina ilmestyvä Daily Mirror. Johtolankaa pidetään merkittävänä.

Madeleine McCann katosi tästä portugalilaisesta huoneistohotellista.­

13.1.2014 0:56 | Päivitetty 13.1.2014 2:14

Daily Mirrorin mukaan pidätettävät ovat kolme portugalilaista murtovarasta, jotka tekivät rikoksia Madeleinen katoamisen aikaan Praia da Luzissa Portugalissa.

Varkaiden puhelutiedoista paljastuu, että miehet soittivat toisilleen useaan otteeseen tytön katoamisen jälkeisinä tunteina. Erään teorian mukaan varkaat olisivat herättäneet Madeleinen vahingossa ja vieneet tytön sitten mukanaan. Murtovarkaat on tunnistettu.

Monday's front page: MADDIE COPS TO MAKE FIRST ARRESTS - The Met is to question three burglars http://t.co/YDIcBWeyNk pic.twitter.com/JcC6YESwpe — Daily Mirror (@DailyMirror) 12. tammikuuta 2014

Pidätystä varten Scotland Yard joutuu ilmeisesti pyytämään virka-apua Portugalin poliisilta. Britannian kruununsyyttäjänvirasto teki Portugalille viime viikolla virallisen pyynnön lisäavusta tutkinnassa, kertoi Telegraph-lehti perjantaina. Avunpyynnön sisällöstä ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen.

Madeleine katosi huoneistohotellista 3. toukokuuta 2007, kun hänen vanhempansa olivat illallisella läheisessä ravintolassa. Hän oli kadotessaan kolmevuotias.

Vanhemmille kerrottiin

Tytön vanhemmille Kate ja Gerry McCannille on kerrottu Scotland Yardin suunnitelmista, Mirror raportoi maanantaina ilmestyvän paperipainoksensa etusivulla.

- Kate ja Gerry eivät halua nostattaa toiveitaan liian korkealle, mutta he ymmärtävät, että tämä voi olla merkittävä uusi johtolanka, perheen edustaja kertoo lehdelle.

Portugalin poliisille on lähetetty kirje, jossa pyydetään lupaa kaksikon pidättämiseen. Lähteen mukaan kirjeen lähettäminen tarkoittaa merkittävää edistystä.

- Se, haluavatko portugalilaiset tehdä yhteistyötä, jää nähtäväksi, tämä kommentoi.

- Poliisi haluaa mahdollisuuden pidättää avainepäillyt. Se ei todista sitä, että Madeleine olisi heillä, mutta se joko ottaa heidät mukaan tutkintaan tai sulkee heidät pois laskuista. Se on tärkeää.

Lehden mukaan Portugalin poliisi on aiemmin ollut haluton tutkimaan rikosta yhdessä brittipoliisin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?