Thaimaan oppositio aikoo sulkea Bangkokin - asevoimat varoitti väkivallasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Thaimaan oppositio aikoo sulkea Bangkokin - asevoimat varoitti väkivallasta

Seitsemän ihmistä haavoittui asemiesten avattua tulen kohti hallituksen vastustajia Thaimaan Bangkokissa lauantaina.  Asevoimien komentaja pelkää väkivallan lisääntyvän ensi viikolla, kun oppositio uhkaa sulkea pääkaupungin.

Asevoimien komentaja Prayuth Chan-ocha vastasi tiedotusvälineiden kysymyksiin lauantaina.

11.1.2014 9:09

Ampumavälikohtauksia oli lauantaiaamuna kaksi, ja ne sattuivat risteyksessä lähellä Khao Sanin turistialuetta.

- Yhteensä seitsemän ihmistä sai vammoja. Tutkimme yhä, keitä asemiehet olivat, kertoi poliisikomentaja Adul Saengsingkaew.

Yksi haavoittuneista oli kriittisessä tilassa.

Thaimaan asevoimien komentaja, kenraali Prayuth Chan-ocha pelkää väkivaltaisuuksien kiihtyvän ensi viikolla. Oppositio on uhannut lamauttaa Bangkokin maanantaina 15-20 päivän ajaksi.

- Olen huolissani turvallisuudesta, sillä kaupungissa on silloin paljon ihmisiä. Väkivalta on kasvussa, kenraali sanoi tiedotusvälineille kansallisen lasten päivän tilaisuudessa Bangkokissa.

- Voimme ajatella asioista eri tavalla mutta emme saa tappaa toisiamme. Olkaa hyvä älkääkä käyttäkö väkivaltaa.

Oppositio on ilmoittanut, että mielenosoittajat aikovat vallata seitsemän tärkeää risteystä maanantaina ja sulkea mahdollisesti muitakin alueita pääkaupungissa. Viranomaiset ovat komentaneet kaduille 14 000 turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Monet thaimaalaiset pelkäävät, että armeija ottaa vallan lopettaakseen sekasorron. Armeija on tehnyt 18 vallankaappausta 81 vuoden aikana, mutta kenraalit ovat tällä kertaa luvanneet pysyä puolueettomina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?