Ulkomaat

Yhdysvaltain sotilashelikopteri syöksyi alas Britanniassa - neljä kuoli

Julkaistu: , Päivitetty:

ONNETTOMUUS
Neljä sotilasta kuoli pohjoisen Norfolkin rannikolla myöhään tiistaina sattuneessa helikopteriturmassa. Yhdysvaltain ilmavoimien Pave Hawk -kopteri syöksyi maahan lentoharjoituksen aikana.
Poliisi ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat vahvistaneet, että maahan syöksynyt kopteri kuuluu Yhdysvaltain armeijalle.

Turmakopteri oli yhdysvaltalaisen Sikorskyn valmistama HH-60 Pave Hawk, jonka kyydissä oli BBC:n mukaan taisteluammuksia. Se putosi Cleyn alueelle pohjoisessa Norfolkissa.

Alue eristettiin, ja paikalle saapui myös palokunta muun muassa neljän pumpun ja ympäristösuojeluyksikön voimin. Autoilijat ja jalankulkijat ohjattiin pois tapahtumapaikalta.

Helikopteri oli tulossa Lakenheathin lähistöllä sijaitsevasta Britannian ilmavoimien tukikohdasta, jossa on Yhdysvaltain ilmavoimien kalustoa. Yhdysvaltain ilmavoimien edustajan mukaan se putosi matalalentoharjoituksen aikana.

Aluksi kopterin luultiin tehneen pakkolaskun Pohjanmereen.

Pave Hawk kuljettaa BBC:n mukaan yleensä neljän hengen miehistöä, ja sitä käytetään varsinkin pelastustehtävissä.

Poliisin tiedotteen mukaan uhreista kerrotaan tarkemmin vasta sen jälkeen, kun heidän perheenjäsenensä on tavoitettu. Kenenkään sivullisen ei uskota loukkaantuneen maahansyöksyssä.

Turman syytä ei tiedetä. Telegraphin mukaan turmapaikka on lintujen rauhoitusaluetta, mikä saattaa viitata siihen, että helikopteri olisi törmännyt lintuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt