HS: Töölöläismies auttoi Dennis Rodmanin Kim Jong-unin vieraaksi

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

POHJOIS-KOREA
Helsingin Töölössä asuva amerikkalaismies auttoi koripallotähti Dennis Rodmanin Pohjois-Korean diktaattorin vieraaksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Professori ja geenitutkija Joseph D. Terwilliger on lehden mukaan ollut syksystä lähtien tulkkina ja järjestelijänä, kun koripallotähti on junaillut Pohjois-Koreaan ottelua Kim Jong-unin syntymäpäivän kunniaksi. Ottelu järjestetään tänään keskiviikkona.

Lehden mukaan Pohjois-Koreaa tunteva Terwilliger myös auttoi viime vuonna Rodmania pääsemään yksityislomalle Kim Jong-unin luokse. Terwilligerin mukaan Jong-un kestitsi tuolloin vieraitaan kymmenen ruokalajin illallisilla ja nautti itse varsinkin votkasta.

- Joskus he vetivät vesilasin kokoisia paukkuja 50-prosenttista votkaa. Ja sen jälkeen, kun me kaikki olimme liian humalassa jatkaaksemme, hän (Kim) väittää juoneensa vielä kaksi pulloa vaimonsa ja ystäviensä kanssa, Terwilliger kertoo HS:lle.

Rodmanin otteluaikeet ovat herättäneet maailmalla kritiikkiä. Terwilliger väittää kuitenkin, ettei matka liity politiikkaan.
-  Tarkoitus on edistää ihmisten kanssakäymistä, hän sanoo.

Mies ei myöskään tunnustaudu juche-aatteen kannattajaksi: hän kertoo äänestäneensä viime kunnallisvaaleissa perussuomalaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt