Isä muutti poikansa timantiksi - myös Vesa Keskinen haluaa saman kohtelun

Julkaistu:

Polttohaudatun tuhkista syntyvä timantti voi koostaan riippuen maksaa 3 500 - 13 000 euroa.
Italialaismies kaivatutti 20-vuotiaana kuolleen poikansa maalliset jäännökset haudasta ja tuhkautti hänet. Pojan tuhkista valmistettiin timantti, joka on tapauksesta kertoneen The Localin mukaan Italiassa ensimmäinen laatuaan.

Miehen poika menehtyi auto-onnettomuudessa useita kuukausia sitten ja hänet oli jo ehditty haudata, ennen kuin isä sai ajatuksen timantista. käytännön toteutuksesta vastasi sveitsiläinen yritys. Varsinaisessa tuhkista timantiksi -operaatiossa meni kahdeksan kuukautta.

Timantti syntyy polttohaudatun tuhkasta erotetusta hiilestä, kovassa kuumuudessa ja paineessa. Yhden timantin hinnaksi tulee The Localin mukaan 3 500 - 13 000 euroa.

Suomessakin tuhkattujen ihmisten muuttamisesta timanteiksi on puhuttu jonkin verran. Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen esimerkiksi kertoi vuonna 2007, että haluaisi itsestään tehtävän 0,7 karaatin timantin. Timantin Keskinen kertoi tilanneensa Muistotimantti Algordanza Finlandista, jonka sveitsiläinen emäyritys oli myös italialaisen timantin takana.

Timo Seivo Muistotimantti Algordanza Finlandista kertoo, että Suomessa timantiksi on vuosittain puristettu jokusen ihmisen tuhkat.

- Toiminta on vuosittaista, hän sanoi maanantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt