Hodorkovski: "He tekivät vapauttamiseni mahdolliseksi" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hodorkovski: "He tekivät vapauttamiseni mahdolliseksi"

Vladimir Putinin perjantaina armahtama Mihail Hodorkovski piti tiedotustilaisuuden Mauer Museumissa Berliinissä sunnuntai-iltapäivänä.

22.12.2013 14:53 | Päivitetty 22.12.2013 17:14

Kymmenen vuotta vankeudessa viettäneen oligarkin odotettiin paljastavan, mitä hän aikoo tehdä tulevaisuudessa. Hän on aiemmin kertonut, ettei ole aikeissa palata mukaan öljybisnekseen.

Hodorkovski keskittyi tiedotustilaisuussa ensisijaisesti osoittamaan kiitollisuuttaan vapauttamisestaan. Hodorkovski totesi olevansa erittäin kiitollinen Venäjän presidentin, Vladimir Putinin tekemästä armahduspäätöksestä. Hodorkovkski näki armahduksensa taustalla liittyneisiin vaikutteisiin muun muassa sen, että hänen kohtaloaan on seurattu aktiivisesti tiedotusvälineiden toimesta.

- Media on kiinnittänyt minuun paljon huomiota, joka on osaltaan vaikuttanut myös vapauttamiseeni.

Mihail Hodorkovski kiitti vuolaasti mediaa siitä, että sen luoma paine edesauttoi hänen vapautumistaan.

Mihail Hodorkovski poseerasi äitinsä Marinan (vas.), isänsä Borisin (2. oik.) ja poikansa Pavelin (oik.) kanssa ennen lehdistötilaisuutta.

Tiedotusvälineiden lisäksi Hodorkovski halusi kiittää julkisesti ystäviään, sukulaisiaan ja entisiä liikekumppaneitaan, joilta hän on saanut tukea vankeusaikanaan. Erityiset kiitokset hän välitti Saksan liittokansleri Angela Merkelille sekä Hans Dietrich Genscherille, joiden Hodorkovski katsoi tehneen valtavasti töitä hänen vapauttamisekseen.

- He tekivät vapauttamiseni mahdolliseksi, Hodorkovksi kertoi.

Tulevaisuuden suunnitelmistaan Hodorkovksi pysyi varsin vaitonaisena perustellen ratkaisua sillä, että vapauttamisesta oli kulunut vain noin 36 tuntia. Ensimmäiseksi hän kertoi keskittyvänsä perheensä kanssa olemiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?