Ulkomaat

Kim Jong-unin veljenpoika erikoisvartiointiin - Elisabeth Rehn: "Valitettavasti altistin hänet"

Julkaistu:

Pohjois-Korean johtajan Ranskassa opiskelevan veljenpojan turvatoimia kiristettiin.
Telegraph kertoi tiistaina, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin veljenpoika Kim Han-sol on saanut Ranskassa suojakseen poliisivartioinnin.

Lehden mukaan hän on saattanut joutua setänsä vihan kohteeksi kutsuttuaan tätä Suomen televisiossa diktaattoriksi. Kim Han-sol oli Elisabeth Rehnin haastateltavana Yle Fem -kanavalla lokakuussa 2012.

Kim Han-solin turvatoimien kiristäminen liittyy Pohjois-Korean johtoeliitin valtataisteluun, jonka arvioidaan olevan käynnissä kulissien takana.

Elisabeth Rehn kertoo IS:lle olleensa yhteydessä Kim Han-soliin viimeksi kaksi päivää sitten.

- Lähetimme sähköpostia, koska olin vähän huolissani hänestä, nyt kun olen seurannut Pohjois-Korean tapahtumia.

Rehn kertoo saaneensa Kim Han-solilta "erittäin positiivisen" vastauksen.

- Hän sanoi, että ranskalaiset hoitelevat häntä hyvin, kaikki on hyvin ja että hän viihtyy siellä.

Rehnin mukaan Kim Han-sol ei kertonut viestissään poliisivartiosta. Tämä ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta, kun sellainen on hänen turvakseen asetettu.

Viime vuonna tehty haastattelu levisi ympäri maailmaa ja siitä kirjoitettiin lehdissä Chileä myöten. Rehn arvioi, että sen olisi nähnyt ainakin miljoona katsojaa.

- Tietenkin minä otin hyvin paljon vastuuta siinä, että hän tuli niin hyvin näkyviin. Valitettavasti minä altistin hänet, mutta minulla oli perheen ja koulun lupa. Olin varmistanut kaiken. Mutta sehän on selvää, että ketä tahansa pelottaa se, mitä siellä tapahtuu, Rehn viittaa Pohjois-Koreasta kantautuviin uutisiin.

Hän kertoo seuranneensa Kim Han-solin elämää jo muutaman vuoden ajan. Säännöllisesti sähköpostitse yhteyttä pitävästä kaksikosta on tullut myös hyviä ystäviä.

- Hän on hyvissä käsissä, niin hän sanoi. Hän oli oikein iloisella päällä ja toivotti kaikkea hyvää, Rehn sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt