27-vuotiaasta opiskelijasta Sebastian Kurzista Itävallan ulkoministeri - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

27-vuotiaasta "ihmelapsesta" Itävallan ulkoministeri

Itävallan uudeksi ulkoministeriksi, ja EU:n nuorimmaksi, ryhtyy maanantaina virallisesti 27-vuotias oikeustieteen opiskelija Sebastian Kurz.

Sebastian Kurzista tulee maanantaina EU:n nuorin ulkoministeri.

16.12.2013 10:59

Kansanpuolue ÖVP:tä edustavaa nuorta tähteä kutsutaan omassa puolueessa Wunderwuzziksi eli ihmelapseksi.

Sosiaalisessa mediassa ahkerasti vaikuttavan nuoren miehen tunnistettavuus on puolueen suorittaman tutkimuksen mukaan maassa 93 prosentin luokkaa.

- Kaikki pitävät hänestä, Steiermarkin kansanpuolueen johtaja Hermann Schützenhöfer totesi Profil-lehdelle.

Eivät ehkä ihan kaikki. Arvostelijoiden tyypillisesti käyttämä määritelmä miehestä on lipevä.

Vasta muutama vuosi sitten Kurz nousi politiikkaan räväkällä kampanjalla, jossa hän huristeli suurella Hummer-maasturilla ja palkkasi mikroshortseissa olevia tyttöjä keikistelemään vierelleen. Ensimmäinen tunnettu miehen hanke oli Wienin metrojärjestelmän uudistaminen.

Vuonna 2011 hän nousi integraatioministeriksi, jonka vastuulle tulivat maahanmuuttoasiat. Tuolloin arvovaltainen Standard-lehti kutsui nimitysuutista häpeälliseksi, Krone puolestaan puhui pr-tempusta.

Sittemmin Kurz on kuitenkin saanut kiitosta itävaltalaisittain kuuman perunan eli maahanmuuttoasioiden hoidosta.

Hän on lisännyt rahoitusta saksan kielen opetukseen ja varmistanut, että ulkomaiset ammattitodistukset hyväksytään helpommin. Ajatuksena on, että ulkomaalaisten, jotka puhuvat sujuvasti kieltä, maksavat verot ja tekevät vapaaehtoistyötä, voivat saada kansalaisuuden kuudessa vuodessa entisen kymmenen sijaan.

 

 

Viikonloppuna Kurzin Twitter-tili ja Facebook-sivut täyttyivät onnitteluista, joihin hän vastasi kiitellen tuesta. Vaikuttaa siltä, että puolueen nousevalla tähdellä on kuitenkin jo valmiina suunnitelmat ulkoministerikauden jälkeiselle ajalle.

- En aio viettää koko ikääni politiikassa. Myöhemmin aion tehdä aivan muunlaisia asioita, Kurz totesi taannoin Der Spiegelin haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?