Pohjois-Korea kertoo teloittaneensa Kim Jong-unin sedän - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korea kertoo teloittaneensa Kim Jong-unin sedän - "halveksittava ihmisjäte" ja "kurjempi kuin koira"

Pohjois-Korea kertoo teloittaneensa Kim Jong-unin tädin aviomiehen Jang Song-thaekin. Ilmoitus annettiin valtion televisiossa.

13.12.2013 0:09 | Päivitetty 13.12.2013 8:10

Television mukaan erityinen sotilastuomioistuin totesi miehen syyllistyneen maanpetokseen.

Kakkosmies Jang Song-thaek menetti asemansa ja henkensä.­

KCNA ei säästellyt sanojaan kuvatessaan Jangia "halveksittavaksi ihmisjätteeksi" ja "kurjemmaksi kuin koira".

- Syytetty Jang saattoi yhteen epätoivottuja voimia ja johti muodostamaansa ryhmittymää suorittaen hirvittävän rikoksen yrittäessään kaataa valtion, KCNA-kanavalla perusteltiin.

- Jo pitkään Jangilla on ollut likainen poliittinen kunnianhimo. Hän ei uskaltanut nostaa päätään, kun Kim Il-sung ja Kim Jong-il olivat elossa, kanavalla luettiin.

Jang Song-thaek oli Kim Jong-unin läheinen tuki tämän isän Kim Jong-ilin kuoleman jälkeen.­

Maan kakkosmiehenä pidetty Jang syrjäytettiin näyttävästi vallasta marraskuussa. Mies riisuttiin titteleistään ja raahattiin puolueen kokouksesta julkisesti ulos.

Vain muutama päivä sitten Pohjois-Korea julkisti miehen syytteet, joihin kuuluivat muun muassa korruptio ja turmeltunut elämäntyyli.

Jangin kaksi avustajaa teloitettiin jo aiemmin. Syrjäytysuutisesta huolimatta eteläkorealaislähteet uskoivat sedän olevan ainakin toistaiseksi fyysisesti turvassa.

Jang katosi julkisuudesta myös vuonna 2004 ja hänen epäiltiin tuolloin joutuneen "uudelleenkoulutukseen". Mies teki paluun kaksi vuotta myöhemmin.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?