Vaimoja alistumaan käskevästä kirjasta tuli menestys - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vaimoja alistumaan käskevästä kirjasta tuli menestys

Kiistelty kirja, joka opastaa vastanaineita vaimoja ”alistumaan”, on noussut yllätysmenestykseksi Espanjassa.

CCOO-ammattiliiton jäsenet repivät kiistellyn kirjan kansia naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä marraskuun lopulla.­

12.12.2013 21:12

Granadan arkkipiispa kustansi italialaisen Costanza Mirianon kirjan ”Cásate y sé sumisa” (Mene naimisiin ja alistu) marraskuussa, ja teos nousi heti maan bestseller-listalle.

Kirja, joka oli myynyt suuria määriä jo Italiassa, kehottaa tuoretta vaimoa ”uskolliseen tottelevaisuuteen, anteliaisuuteen ja alistumiseen” ja antaa tällä vinkkejä aviomiehen miellyttämiseen.

Suosiostaan huolimatta kirja on myös suututtanut espanjalaisia naisia ja kirjan kieltämiseksi on järjestetty jopa protesteja, joissa eeposta revittiin julkisesti.

Naisten oikeuksia ajavat ryhmät ovat kertoneet harkitsevansa oikeustoimia, sillä heidän mukaansa teos edistää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Eräs kappale kuuluu: Me (naiset) pidämme nöyrtymisestä, koska se palvelee suurempaa tarkoitusta.

Kirjoittajan mukaan teos pohjautuu Paavalin opetuksiin ja että täydellisen vaimon tulisi olla alistuva.

- Pitää paikkansa, että et ole vielä kokenut kokki tai täydellinen kotirouva. Mikä siinä on väärin, jos mies sanoo tämän sinulle? Sano hänelle, että hän on oikeassa, se on totta ja että sinä opettelet. Kun hän näkee herttaisuutesi ja nöyryytesi sekä halusi muuttua, hänkin muuttuu, kirjassa opastetaan Telegraphin mukaan.

Kirjan julkaissut Granadan arkkipiispa Francisco Javier Martinez on sanonut kohun olevan ”naurettava ja tekopyhä”. Piispan mukaan abortin salliminen yhteiskunnassa on paljon selvempi esimerkki väkivallasta naista kohtaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?