Suuri pelastusoperaatio: Yli 100 kuuttia jäi orvoksi ja huuhtoutui rantaan - katso kuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suuri pelastusoperaatio: Yli 100 kuuttia jäi orvoksi ja huuhtoutui rantaan - katso kuvat

Yli sata orvoksi jäänyttä hylkeenpoikasta huuhtoutui rantaan Itä-Englannissa voimakkaan aallon mukana.

Pelastajilla oli täysi työ hylkeiden kanssa.­

11.12.2013 17:58

Epätavallisen voimakkaana iskenyt vuorovesiaalto hajotti kokonaisen harmaahylkeiden yhdyskunnan itäisessä Englannissa. Yli sata imeväisikäistä hallinpoikasta huuhtoutui viime torstaina ja perjantaina vesimassojen mukana mereen, eroon emoistaan ja päätyi Norfolkin kreivikunnassa sijaitsevan King's Lynnin kaupungin rannikolle.

- Tämä ei olisi voinut tapahtua huonompaan aikaan hylkeiden kannalta, totesi Alison Charles, joka on paikallisen, erityisesti hylkeiden pelastamiseen erikoistuneen järjestön johtaja.

- Meillä ei ole koskaan ollut näin suurta operaatiota hoidettavanamme, Charles ihmetteli Daily Mailille.

Harmaahylkeet synnyttävät marras-tammikuussa ja useimmat vieraille rannoille ajautuneista poikasista ovat vielä täysin riippuvaisia emoistaan ja niiden tuottamasta maidosta. Nyt eläinsuojelujärjestö East Winch Wildlife Centren henkilökunta on hädissään yrittäessään ehtiä ruokkia koko hyljekolonnan. Hylkeenpoikaset ovat niin nuoria, että ne eivät vielä pysty uimaan ja ruokkimaan itseään. Niiden arvellaan tarvitsevan ulkopuolista apua vielä viiden kuukauden ajan ja järjestö vetoaa kansalaisten apuun.

- Nämä hylkeenpoikaset olisivat kuolleet nälkään ilman meitä, mutta tarvitsemme nyt todenteolla rahaa koska ilman sitä, emme pysty selviämään tästä, Charles sanoi.

Pohjois-Atlantilla ja Itämerellä tavattavat harmaahylkeet saapuvat vuosittain synnyttämään Norfolkin lähistölle. Nyt suuren osan niistä pelätään kuolleen ison vuorovesiaallon alle. Vapaaehtoiset olivat vähän ennen aaltoa laskeneet eräältä hylkeiden suosimista rannoista 440 hallia. Aallon jälkeen halleja tavattiin vain 170 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?