Viinaa kiukaalle? Saunatragedia vaati kolme kuolonuhria - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Viinaa kiukaalle? Saunatragedia vaati kolme kuolonuhria

Mieskolmikon kostea saunailta päättyi murhenäytelmään Saksassa viime viikonvaihteessa, kertoo Bild verkkosivuillaan.

Asiantuntija epäilee, että viinalla heitetty tuskin koitui saunojien kohtaloksi, mutta on kuitenkin vaarallista mennä saunaan vahvasti humaltuneena. ­

11.12.2013 12:23

48-vuotias Frank, 36-vuotias Norbert ja 38-vuotias Karsten viettivät saunailtaa yksityisessä omakotitalossa Ennepetalissa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, Bild kertoi.

Jokin meni pahasti vikaan: Talon 48-vuotiaan isännän veli löysi kolmikon kuolleena saunasta seuraavana päivänä. Lääkäri ei voinut tehdä enää mitään miesten pelastamiseksi, he olivat maanneet lauteilla hengettöminä jo pitemmän aikaa.

Poliisi tutkii miesten kuolemansyytä. Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus tehdään Bildin mukaan keskiviikkona, mutta sen tuloksia odotetaan vasta ensi viikon lopulla.

Saunan tutkinut pelastuslaitos pystyi Bildin mukaan jo sulkemaan pois häkämyrkytyksen mahdollisuuden. Myöskään saunan sähkölaitteista ei löytynyt vikaa.

Talon isännän ystävä on kuitenkin kertonut poliisille, että miehellä oli tapana heittää kiukaalle vedellä laimennettua alkoholia. Tarkoituksena on humaltua, sillä viina höyrystyy ja pääsee keuhkojen kautta elimistöön.

Bildin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kiukaalle heitetty viina tuskin kuitenkaan johtaa saunojien kuolemaan jos jos alkoholin määrä on vain pieni.

- Jotta vaikutus olisi huomattava, pitäisi höyrystää aika suuri määrä alkoholia, arvioi Saksan sisätautilääkärien liiton puheenjohtaja Wolfgang Wesiack lehdelle.

Wesiackin mukaan on kuitenkin vaarallista mennä löylyyn vahvasti humaltuneena. Silloin saunoja voi uupua ja väsähtää tai jopa pyörtyä ja kuolla elimistön ylikuumentumiseen.

Myös tavalliset saunatuoksut sisältävät alkoholia. Niitä käytetään yleensä kuitenkin vain muutamia tippoja löylyveden seassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?