Kukaan ei tullut 8-vuotiaan synttäreille – ex-pääministeri otti kantaa

Julkaistu:

Norja
Äidin Facebookissa jakama kuva koskemattomista karkkikulhoista kosketti norjalaisia.
Norjassa on noussut kohu kahden 8-vuotiaan pojan syntymäpäiväjuhlista.

Pojat olivat kutsuneet 13 luokkatoveriaan syntymäpäiväjuhliinsa, mutta kukaan kutsutuista ei saapunut paikalle. Lapset joutuivat juhlimaan syntymäpäiväänsä vanhempiensa kanssa.

Tapauksesta tuli puheenaihe, kun lasten äiti Marianne Smedholen latasi Facebook-sivulleen kuvan koskemattomista karkkikulhoista.

- Kaksi poikaa olisi juhlinut innoissaan syntymäpäiviä, mutta kukaan ei tullut paikalle, kuului äidin kuvan yhteyteen kirjoittama viesti vapaasti käännettynä.

Kuvaa on jaettu tähän mennessä pari sataa kertaa. Suurempaa julkisuutta asia sai, kun VG-lehti teki aiheesta jutun.

Haastattelussa Smedholen sanoi halunneensa kertoa asiasta, jotta vanhemmat ymmärtäisivät, kuinka tärkeää lasten on mennä toistensa syntymäpäiväjuhliin.

- Jouduin kertomaan lapsille, että en usko, että kukaan on tulossa synttäreille. Äitinä oli tietenkin hyvin vaikeaa sanoa näin, Smedholen kertoi.

"Tuntuu pahalta lukea tämä juttu"


VG:n juttu on laajalle levitessään koskettanut monia norjalaisia. Asiaa kommentoi myös maan entinen pääministeri Jens Stoltenberg, joka jakoi jutun omalla Facebook-sivullaan.

- Tuntuu pahalta lukea tämä juttu. Voimme muuttaa asioita lastemme vuoksi. Jaa juttua eteenpäin, jotta moni lukisi sen, kehotti Stoltenberg.

 

Voimme muuttaa asioita lastemme vuoksi.Äidin mukaan syntymäpäiväjuhlien vesittyminen on jättänyt poikiin jälkensä. Kouluun meneminen seuraavana päivänä ahdisti. Asia on puhuttanut poikia myös jälkeenpäin.

Vanhemmat kertoivat VG:lle, että haluavat säästää muut lapset pettymykseltä tekemällä asiasta julkisen. He haluavat myös muistuttaa vanhempia siitä, kuinka paljon syntymäpäivät merkitsevät lapsille.

Maanantaina tapaus levisi myös Norjan ulkopuolelle, kun ruotsalainen Aftonbladet kertoi siitä. Suomessa asiaan tarttui ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Onko sinulla kokemusta tai mielipide asiasta? Keskustele ja kerro kokemuksesi alla olevassa kommenttikentässä.

Ota kantaa

Oletko joutunut joskus pettymään, kun lastenjuhliinne ei saapunut vieraita?

Kyllä 22% En 78%
Ääniä yhteensä 15300

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt