Sotilaiden itsemurhasarja huolestuttaa Kanadassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sotilaiden itsemurhasarja huolestuttaa Kanadassa

Neljän sotilaan epäillään surmanneen itsensä Kanadassa viikon sisällä.

4.12.2013 23:10

Tapaukset, joita käsiteltiin tiistaina myös maan senaatissa, ovat nostaneet esiin epäilyksen traumanjälkeisestä stressihäiriöstä (PTSD).

Viimeisimpänä kuolleena lähellä Quebecin tukikohtaansa löytyi 46-vuotias sekä Bosniassa että Afganistanissa palvellut mies. Aiemmat tapaukset ovat sattuneet Ontariossa, Albertassa ja Manitobassa.

Ei ole tiedossa, oliko sotilailla diagnosoitu traumaperäistä stressihäiriötä, mutta mahdollisuutta tutkitaan, kertoo BBC.

Asevoimien psykiatri Rakesh Jetly totesi Globe and Mail-lehdelle, että hän odottaa lähivuosina PTSD:stä kärsivien sotilaiden määrän kasvavan, kun Afganistan kotiutuu joukkoja.

- Haluan muistuttaa vaikeuksissa olevia siitä, että ette ole yksin ja tarjolla on apua, puolustusministeri Rob Nicholson lausui.

Senaattori ja eläköitynyt kenraali Romeo Dallaire kertoi samassa yhteydessä itsekin kärsineensä stressihäiriöstä Ruandan kansanmurhan aikana vuonna 1994 todistamiensa asioiden vuoksi.

Senaattorin mukaan hänen aiemmin tiistain ajamansa kolari oli seurausta une puutteesta, joka taas johtui viimeaikaisten itsemurhien murehtimisesta.

- Minulta yksinkertaisesti loppui puhti, Dallaire totesi BBC:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?