Bangkok rauhoittuu juhlapäiväksi - oppositio lupaa jatkaa taistelua perjantaina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bangkok rauhoittuu juhlapäiväksi - oppositio lupaa jatkaa taistelua perjantaina

Thaimaan sotilasjohdon mukaan maan poliittinen tilanne on palautumassa normaaliksi.

4.12.2013 9:40

Merivoimien komentaja sanoi, että sotilasvallankaappauksen vaihtoehto on suljettu pois, koska tilanne on rauhoittumassa. Amiraali Narong Pipathansain mukaan asevoimien johto on sopinut, ettei se aio puuttua tilanteeseen.

Hallituksen vastaisissa protesteissa on kuollut ja loukkaantunut useita ihmisiä. Tiistaina pääministeri Yingluck Shinawatran hallitus kehotti poliisia välttämään väkivaltaa mielenosoittajia kohtaan.

Tilanteen rauhoittumisen on arveltu johtuvan valmistautumisesta kuningas Bhumibolin syntymäpäivään huomenna. Suuresti arvostettu kuningas täyttää torstaina 86 vuotta.

Tunnelman laantumisesta huolimatta sadat hallitusta vastustavat mielenosoittajat marssivat tänään kohti poliisin pääkonttoria. He murtautuivat portin läpi ja kaatoivat betoniesteen, mutta eivät päässeet sisään asti. Mielenosoittajat vaativat poliisia ratkaisemaan tilanteen ilman väkivaltaa.

Eilen poliisin suhtautumisessa protesteihin näyttikin tapahtuneen muutos. Poliisit tervehtivät lämpimästi ministeriön liepeillä liikkuneita mielenosoittajia, vaikka kyynelkaasu ja kumiluodit olivat sadelleet vain tunteja aiemmin.

Protesteja johtavan Suthep Tahugsubanin mukaan mielenosoitukset rauhoittuvat kuninkaan syntymäpäivän ajaksi, mutta jatkuvat sen jälkeen.

- Aloitamme taistelun uudelleen 6. joulukuuta. Aloitamme aamun koittaessa ja taistelemme joka päivä voittoon saakka, Suthep sanoi kannattajilleen myöhään tiistai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?