Kahta mielenosoittajaa ammuttiin Bangkokissa - useita loukkaantunut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kahta mielenosoittajaa ammuttiin Bangkokissa - useita loukkaantunut

Suurmielenosoitukset ovat jatkuneet maanantaina Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa. Jälki on ollut rumaa.

Protestoija heittää poliisiautoa pullolla Bangkokissa.

2.12.2013 17:02

Sairaalalähteiden Reutersille kertomien tietojen mukaan kaksi mielenosoittajaa haavoittui luodeista. Toinen oli haavoittunut rintaan ja toinen jalkaan. Sairaalalähteiden mukaan loukkaantuneita on ollut yhteensä seitsemän. Sairaalasta ei osattu varmistaa, onko poliisi ampunut luodit. Viranomaiset ovat myöntäneet käyttäneensä kumiluoteja sekä kyynelkaasua niitä mielenosoittajia vastaan, jotka ovat repineet alas mellakkaesteitä kaupungin hallintorakennusten lähellä.

Aiemmin Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra sanoi, ettei poliisi vastaisi mielenosoituksiin voimalla. Pääkaupungin kaduilla on kuitenkin käytetty kyynelkaasua ja vesitykkejä - osa hallintorakennuksia piirittävistä mielenosoittajista on heitellyt kiviä Mielenosoittajat vaativat pääministerin eroa tiistaihin mennessä, mutta Shinawatra ei ole tähän suostunut.

Protestoija pakenee kyynelkaasua Bangkokissa.

Protestoija viittoo kumppaneitaan lopettamaan kivien heittelyn.

Mielenosoittajat ovat pitäneet Shinawatraa entisen pääministerin Thaksin Shinawatran, Yingluckin veljen, sätkynukkena ja että sisko yrittää palauttaa veljensä valtaan.

Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo monta päivää. Protesteissa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja toistasataa on haavoittunut. Mielenosoitukset ovat olleet suurimmat sitten vuoden 2010, jolloin kaduilla marssittiin entisen pääministerin Thaksin Shinawatran puolesta.

Suomen ulkoministeriö on kehottanut Bangkokiin matkustavia välttämään menemistä mielenosoitusten lähelle.

Munkki pitelee käsissään vesipulloja. Vedellä huuhdotaan kyynelkaasun keskelle joutuneiden silmiä.

Protestoija heittää poliisiautoa pullolla Bangkokissa.

Myös protestoijilla oli käytössään kyynelkaasua.

Eilen sunnuntaina Bangkokin kaduilla oli arviolta 30 000 hallituksen vastustajaa. He valtasivat valtiollisen television toimitilat ja tunkeutuivat rakennukseen, jossa pääministeri Yingluck Shinawatra oli oleskellut aiemmin.

Oletko Bangkokissa? Miten mielenosoitukset siellä näkyvät? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin: verkkotoimitus@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?